Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. února 2022 11:44
Čas čtení 1:15
Viktor Kniš TASR

Emmanuel Macron odmítl ruský test na koronavirus, proto si od něj Putin odsedl. Nechtěl dát Kremlu své DNA

Emmanuel Macron odmítl ruský test na koronavirus, proto si od něj Putin odsedl. Nechtěl dát Kremlu své DNA
Zdroj: TASR/AP
NEWS EMMANUEL MACRON FRANCIE RUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Politické pozorovatele překvapily záběry na Macrona a Putina, jak sedí na opačných koncích stolu dlouhého čtyři metry a takto diskutují o ukrajinské krizi.

Francouzský prezident Emmanuel Macron odmítl požadavek Kremlu, aby si nechal udělat ruský test na koronavirus, když tento týden dorazil na schůzku s prezidentem Vladimirem Putinem. Proto ho ruský lídr držel ve velké vzdálenosti od sebe – na opačném konci dlouhého stolu. Macron totiž nechtěl, aby Moskva měla jeho DNA. Tiskové agentuře Reuters to potvrdily dva zdroje z Macronovy delegace.

Politické pozorovatele překvapily záběry na Macrona a Putina, jak v pondělí sedí na opačných koncích stolu dlouhého čtyři metry a takto diskutují o ukrajinské krizi. Někteří diplomaté a další představitelé tvrdili, že Putin chce zřejmě takto vyslat určitý diplomatický vzkaz.

Macron, Putin
Zdroj: TASR/AP

Nemohli jsme dopustit, aby se Rusové dostali k prezidentově DNA

Dva zdroje, které znají zdravotní protokol francouzského prezidenta, nicméně pro Reuters uvedly, že Macron dostal na výběr: buď absolvuje PCR test, který učiní ruští představitelé, a bude mít možnost být blízko Putina, nebo tento test odmítne a bude se muset spokojit s přísnějším opatřením – s větším odstupem.

Domů
Sdílet
Diskuse