Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. února 2022 9:25
Čas čtení 1:59
Vojtěch Vanda

Schůze, během níž se řešila novela pandemického zákona, byla po 37 hodinách přerušena. Pokračovat se bude v pátek

Schůze, během níž se řešila novela pandemického zákona, byla po 37 hodinách přerušena. Pokračovat se bude v pátek
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky
POLITIKA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vládní koalice neměla dostatečné množství poslanců k tomu, aby mohla pandemický zákon schválit.

Vládní koalice nedokázala prosadit schválení novely pandemického zákona, kterou do Poslanecké sněmovny vrátil Senát. Po 37 hodinách si tak její poslanci prosadili přerušení schůze, a další pokus o schválení naplánovali na páteční 13. hodinu. Na veto Senátu potřebovala 101 poslanců, kolem třetí hodiny ranní jich však v sále bylo pouze 97. Informuje iDNES.cz.

Doporučeno
Senát jedná o novele pandemického zákona. Pokud neprojde, vláda vyhlásí nouzový stav, varuje Válek Senát jedná o novele pandemického zákona. Pokud neprojde, vláda vyhlásí nouzový stav, varuje Válek 10. února 2022 13:00

Sáhodlouhé jednání ve Sněmovně začalo v úterý, skončilo ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách. Nicméně ani nyní není o schválení novely pandemického zákona, kterou vetoval Senát, jasno. Po návrhu lidovce Marka Výborného si poslanci po 37 hodinách schválili přerušení schůze, načež k samotnému schvalování má dojít v pátek odpoledne.

Domů
Sdílet
Diskuse