Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2022 13:00
Čas čtení 0:52
Tereza Šnajdrová

Senát jedná o novele pandemického zákona. Pokud neprojde, vláda vyhlásí nouzový stav, varuje Válek

Senát jedná o novele pandemického zákona. Pokud neprojde, vláda vyhlásí nouzový stav, varuje Válek
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS VLASTIMIL VÁLEK
Uložit Uložené

Senát se dnes v 10 hodin ráno sešel na jednání o novele pandemického zákona, který by vládě umožnil vydávat protikoronavirová opatření. Pokud Senát novelu neschválí, vláda podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) vyhlásí nouzový stav.

Senát se ve čtvrtek v 10 hodin ráno sešel na jednání, na němž projednává vládní novelu pandemického zákona. S jeho pomocí by vláda v případě zhoršení pandemie mohla vydávat protikoronavirová opatření, avšak mnozí návrh kritizují. Pokud by ho horní komora neschválila, vláda podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) vyhlásí nouzový stav, a to již od 1. března, informuje iDnes.

Doporučeno
Ve čtvrtek končí kontroly certifikátů o očkování a prodělání covidu. Od března by měla skončit i karanténa Ve čtvrtek končí kontroly certifikátů o očkování a prodělání covidu. Od března by měla skončit i karanténa 10. února 2022 7:45

Pokud nebude pandemický zákon, abych mohl chránit seniory, bude muset vláda vyhlásit nouzový stav,“ uvedl Vlastimil Válek (TOP 09) s tím, že jiná alternativa neexistuje.

Pandemie koronaviru nejvíce ohrožuje právě seniory a je nutné je chránit, například dodržováním opatření v domovech seniorů a v nemocnicích. Ty však bez pandemického zákona či nouzového stavu nebude možné zavádět.

Domů
Sdílet
Diskuse