Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2022 15:33
Čas čtení 0:54
Eduard Starkbauer

Austrálie po téměř dvou letech přivítá první turisty. Nový Zéland se k tomuto kroku zatím neodhodlal

Austrálie po téměř dvou letech přivítá první turisty. Nový Zéland se k tomuto kroku zatím neodhodlal
Zdroj: Unsplash/Dan Freeman/volně k užití
NEWS AUSTRÁLIE CESTOVÁNÍ BĚHEM KORONAVIRU KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Plně naočkování turisté nebudou muset stejně jako místní podstoupit ani státní karanténu.

Austrálie je připravena přivítat první mezinárodní turisty po téměř dvou letech. Země, která hranice z důvodu šíření koronaviru zavřela v prosinci 2020, již nedávno umožnila cestování svým občanům i mezinárodním pracovníkům a studentům. První turisté začnou na místních letištích přistávat už v pondělí.

Doporučeno
Kam na výlet: Divoká příroda, krásné výhledy a málo lidí. To a ještě mnohem více nabízí brdská Praha Kam na výlet: Divoká příroda, krásné výhledy a málo lidí. To a ještě mnohem více nabízí brdská Praha 19. února 2022 7:00

Podle NDTV zvládala Austrálie pandemii zejména v roce 2020 příkladně a loni se jí podařilo dosáhnout vysoké míry proočkovanosti. Jedinou podmínkou pro návštěvníky bude kromě absolvování tří dávek vakcín vyplnění digitálního formuláře.

Za pátek země evidovala 43 úmrtí, a to především ve státech Nový Jižní Wales, Victoria a Queensland. Je zajímavé, že právě stát Victoria současně s otevřením hranic otevírá i centrum pro neočkované zahraniční obyvatele.

Představitelka státní policie zodpovědná za oblast karantény Lisa Nevill tento krok okomentovala slovy: „Varianta omikron nám ukázala, že při odpovědích na výzvy pandemie musíme zůstat flexibilní a právě účelové centrum bude nutné pro správný management pandemie dnes i v budoucnosti.“

Nový Zéland, jehož populace má stejně jako Austrálie jeden z nejvyšších podílů naočkovaných (94 %), se na rozdíl od svého nejbližšího souseda na otevření hranic zatím neodhodlal. Jen o víkendu totiž jeho autority identifikovaly až 1 901 ohnisek nákazy koronavirem.

Domů
Sdílet
Diskuse