Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2022 14:00
Čas čtení 0:52
Tereza Šnajdrová

Ukrajinská vláda plánuje vyhlásit výjimečný stav. V zemi bude platit zákaz nočního vycházení a další omezení pohybu

Ukrajinská vláda plánuje vyhlásit výjimečný stav. V zemi bude platit zákaz nočního vycházení a další omezení pohybu
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO UKRAJINA
Uložit Uložené

Ukrajinská vláda reaguje na situaci, jež panuje na hranicích s Ruskem a plánuje vyhlásit výjimečný stav, v rámci něhož by se omezil pohyb obyvatel, a to přes den i v noci. Poslanci mimo jiné dnes schválili i právo nosit střelné zbraně.

I nadále pro tebe sledujeme situaci na ukrajinských hranicích, kde se shlukují ruští vojáci a celý svět vyčkává, co bude následovat. Ukrajinská vláda dnes zasedla na mimořádném jednání, na kterém diskutovala vyhlášení výjimečného stavu v zemi a tamní poslanci odhlasovali právo nosit u sebe střelné zbraně, informuje Ukrajinská pravda.

Doporučeno
Ukrajina je připravena se bránit: Máme sice méně vojenské výbavy, ale můžeme povolat půl milionu zkušených veteránů Ukrajina je připravena se bránit: Máme sice méně vojenské výbavy, ale můžeme povolat půl milionu zkušených veteránů 23. února 2022 9:15

Výjimečný stav, který ukrajinská vláda plánuje vyhlásit, by se mohl týkat všech regionů s výjimkou těch oblastí, jež jsou ovládané separatisty a kde se od roku 2014 válčí. Na životy Ukrajinců by tento stav neměl mít zásadní vliv a dotýkal by se především omezení volného pohybu. V zemi by mohl platit noční zákaz vycházení, a to po dobu 30 dní s možností jeho prodloužení. Návrh na vyhlášení výjimečného stavu nyní musí posoudit Parlament. 

Domů
Sdílet
Diskuse