Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2022 v 15:05
Čas čtení 0:46
Tereza Patočková

Chanel, Louis Vuitton, Zara a další módní značky v Rusku končí

Chanel, Louis Vuitton, Zara a další módní značky v Rusku končí
Zdroj: Louis Vuitton
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Značky jako Hermes, Chanel, LVMH či Kering už v Rusku prodávat nebudou, reagují tak na ruskou vojenskou invazi na Ukrajině. K luxusním značkám se přidala i skupina Inditex vlastnící značky s rychlou módou jako je Zara či Bershka.

Francouzské módní domy se přidaly k ostatním značkám a v důsledku probíhající války na Ukrajině oznámily zastavení prodejů v Rusku. Mezi značky, které se rozhodly dočasně zavřít své obchody v Rusku patří, například Hermes, Chanel, LVMH a Kering. Společnosti to oznámily dle stanice BBC v pátek. 

Značky tímto krokem následují apel ukrajinských luxusních obchodů na to, aby se vymezily ruské invazi v jejich zemi.

Doporučeno
Největší ruská aerolinka ruší lety do celého světa. Létat bude jen do Běloruska Největší ruská aerolinka ruší lety do celého světa. Létat bude jen do Běloruska 5. března 2022 v 14:21

Značky s luxusním zbožím byly ze sankcí udělených západními mocnostmi vynechány, mnohým z nich se však kompletování objednávek a prodej v Rusku výrazně ztížilo poté, co vešly v platnost ostatní sankce týkající se obchodu.

Mezi prvními, kdo oznámil stopnutí prodeje v Rusku, byla například společnost Hermes, jež vyrábí luxusní kabelky Birkin, nebo švédská společnost Richemont, jež například vlastní značku Cartier.

Nejsou to ale pouze luxusní značky oblečení, které přeruší v Rusku prodeje. V sobotu dle Bloombergu oznámila stopku také skupina Inditex, jež vlastní obchody s rychlou módou jako je Zara či Bershka. Španělská skupina Inditex má v Rusku více než 500 obchodů a dle španělských médií bylo Rusko pro koncern jedním z největších trhů. Hned po Itálii a Francii. Zisky z Ruska představovaly zhruba 8,5 % celkového zisku před zdaněním.

Domů
Sdílet
Diskuse