Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2022 v 9:37
Čas čtení 0:40
Tereza Patočková

Jedenáctiletý chlapec dorazil z Ukrajiny na hranice úplně sám, měl jen igelitku a pas

Jedenáctiletý chlapec dorazil z Ukrajiny na hranice úplně sám, měl jen igelitku a pas
Zdroj: Ministerstvo vnitra Slovenské republiky
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Jedenáctiletý chlapec, který přišel z okolí ostřelované jaderné elektrárny měl pouze s jednu igelitku, pas a na ruce napsaný kontakt na rodinu.

Hrdinou páteční noci se stal jedenáctiletý ukrajinský chlapec, který dorazil sám na slovensko-ukrajinskou hranici. Přišel pouze s igelitkou, pasem a napsaným číslem na ruce. Jeho příběh zveřejnilo na svém Facebooku slovenské Ministerstvo vnitra.

Doporučeno
Kromě uprchlíků potřebují pomoc i zvířata. České útulky nabízejí péči, u pouličních psů by ale lidé měli být obezřetní Kromě uprchlíků potřebují pomoc i zvířata. České útulky nabízejí péči, u pouličních psů by ale lidé měli být obezřetní 6. března 2022 v 7:00

Chlapec dorazil na hranice až z ukrajinského města Záporoží, a to bez doprovodu svých rodičů. Ti museli zůstat na Ukrajině. Právě nedaleko Záproží, které je od slovenský hranic vzdálené 1000 kilometrů, se nachází jaderná elektrárna, kterou v pátek Ruská armáda ostřelovala

Chlapce se ihned ujali dobrovolníci, kteří ho odvedli do tepla a postarali se o něj. Přinesli mu jídlo a pití, které mu zabalili také navíc na další cestu,“ uvedlo ministerstvo. Dodalo, že chlapec si svým odhodláním a úsměvem všechny získal a mluví o něm jako o skutečném hrdinovi.

Díky napsanému kontaktu a kousku papíru v pase strážníci po nějaké době zkontaktovali příbuzné jedenáctiletého chlapce, kteří si pro něj přišli.

Od začátku ruské invaze vstoupilo z Ukrajiny na Slovensko už přes 100 tisíc lidí. Pro více informací o konfliktu navštiv naše vlákno o válce na Ukrajině.

Domů
Sdílet
Diskuse