Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. března 2022 21:01
Čas čtení 0:42
Viktor Kniš

Mladé Rusy nejvíce zajímá, jak opustit zemi. Googlují i společnosti, jejichž služby již nemohou využívat

Mladé Rusy nejvíce zajímá, jak opustit zemi. Googlují i společnosti, jejichž služby již nemohou využívat
Zdroj: unsplash/CC0/volně k užití
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Kvůli agresi prezidenta Vladimira Putina se Rusko vzdaluje civilizovanému světu. Z trhu odcházejí mnohé společnosti, což pocítili už i běžní obyvatelé.

Podle nástroje Google Trends v pondělí mladé Rusy do 18 let nejvíce zajímalo, jak mohou opustit svou zemi. Vyplývá to z dat, která vyhledávač sbírá v reálném čase.

Známý nástroj zároveň ukazuje, jakým způsobem zasahují běžné Rusy sankce, které zavádějí mnohé země i komerční společnosti v souvislosti s agresivním vpádem ruských vojsk na Ukrajinu. Kvůli okupaci již z ruského trhu odešla řada společností, které nedodávají zákazníkům své služby. I proto Rusové googlují například TikTok, Netflix či Spotify.

Jelikož společnosti Mastercard a Visa pozastavují všechny transakce a operace karet ruských bank, Rusové nejvíce vyhledávali domovskou alternativu UnionPay

Rusové vyhledávali informace o velkoobchodu s nábytkem IKEA, když ohlásil konec na tamním trhu, ale také Facebook, který Kreml na svém území zcela vypnul. Podobným způsobem postupně přestaly své produkty a služby pro ruský trh dodávat i další firmy, které se nechtějí spolupodílet na financování války, kterou na Ukrajině rozpoutal Vladimir Putin. 

Doporučeno
V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv 29. dubna 2024 17:30

V pondělí pokračovalo třetí kolo mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem na půdě Běloruska, první dvě ale jasné závěry nepřinesla. Původní dohodu o humanitárních koridorech Rusové porušili, když zaútočili na nevinné civilisty.

Domů
Sdílet
Diskuse