Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2022 17:30
Čas čtení 0:59
Tereza Patočková

Ceny pohonných hmot: Vláda kvůli rostoucím cenám zrušila silniční daň a přimíchávání biosložky do paliv

Ceny pohonných hmot: Vláda kvůli rostoucím cenám zrušila silniční daň a přimíchávání biosložky do paliv
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS CENY POHONNÝCH HMOT
Uložit Uložené

Ceny pohonných hmot u českých čerpacích stanic kvůli válce na Ukrajině dále rostou. Vláda v reakci na to rozhodla o ukončení povinného přimíchávání biosložky do pohonných paliv a o zrušení silniční daně.

Ve středu vláda v reakci na růst cen pohonných hmot v důsledku války na Ukrajině rozhodla o zrušení povinného přimíchávání biosložky do pohonných hmot a o zrušení silniční daně. Na Twitteru o tom informovalo Ministerstvo financí.

Ceny pohonných hmot u českých čerpacích stanic nadále rostou. Jen v noci z úterý na středu podražil benzin a nafta až o dvě koruny a cena za litr se blíží k hranici 50 korun.

Ceny pohonných hmot u českých čerpacích stanic nadále rostou. Ceny benzinu i nafty si od pondělí do úterý připsaly nejvyšší mezidenní nárůst cen od začátku ruské invaze na Ukrajinu. Cena nafty vzrostla za 24 hodin o 2,15 koruny na 47,47 Kč za litr,“ napsala na Twitteru ČT24.

Dle odborníků udělala vláda krok správným směrem. „Zrušení přimíchávání biosložek je krok správným směrem, protože sníží náklady na výrobu pohonných hmot. Zrušení silniční daně zas sníží náklady podnikatelům, kteří díky tomu nebudou muset růst cen pohonných hmot plně promítat do svých koncových cen,“ napsal na Twitteru Hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.

Domů
Sdílet
Diskuse