Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2022 8:36
Čas čtení 0:55
Tereza Šnajdrová

Zemřel držitel Oscara William Hurt

Zemřel držitel Oscara William Hurt
Zdroj: Universal Pictures/propagační materiál
NEWS WILLIAM HURT
Uložit Uložené

V neděli ve věku 71 let zemřel oscarový herec William Hurt, který se proslavil především rolí ve snímku Polibek pavoučí ženy. Ačkoliv Hurt trpěl rakovinou prostaty, která se měla rozšířit i do kostí, podle jeho rodiny zemřel přirozenou smrtí.

Svět v neděli přišel o další legendu, oscarového herce Williama Hurta. Ten zemřel ve věku 71 let, jen týden předtím, než by oslavil 72. narozeniny. Herec, který se proslavil především rolí ve filmu Polibek pavoučí ženy, za níž dokonce získal Oscara, zemřel podle informací jeho rodiny přirozenou smrtí, píše Deadline.

Doporučeno
Nošení respirátorů je od pondělí povinné už jen v MHD a nemocnicích Nošení respirátorů je od pondělí povinné už jen v MHD a nemocnicích 14. března 2022 7:42

Rodina Hurtových truchlí nad úmrtím Williama Hurta, milovaného otce a oscarového herce. Zemřel pokojně, z přirozených příčin, obklopen rodinou,“ řekl hercův syn Will.

William Hurt se k filmu dostal v 80. letech a jen o pár let později, v roce 1986, získal Oscara za roli ve snímku Polibek pavoučí ženy. Za obdivuhodný herecký výkon si odvezl ocenění i z Mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Na tento úspěch se pak pokusil navázat ještě třikrát, avšak neúspěšně. Nominaci na Oscara za roli učitele neslyšících ve snímku Bohem zapomenuté děti, za ztvárnění televizního hlasatele ve filmu Vysíláme zprávy ani tu za vedlejší roli ve snímku Dějiny násilí už v sošku neproměnil.

Oscarový herec v roce 2000 zavítal i do České republiky. Natáčel zde sci-fi seriál Duna a diváci ho mohli vidět i na udílení Českých lvů, kde během slavnostního večera předal jednu z cen.

Hurt v roce 2018 oznámil, že mu byla diagnostikována rakovina prostaty, která se následně rozšířila i do kostí, ale ani to herce od světa filmu neodradilo. Zahrál si pak ještě ve snímcích Avengers: Endgame, Black Widow nebo v The King's Daughter.

Domů
Sdílet
Diskuse