Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2022 21:06
Čas čtení 0:58
Daniel Mikolášik

Příběh 11letého chlapce z Ukrajiny má šťastný konec. Na Slovensko dorazila i jeho máma a babička

Příběh 11letého chlapce z Ukrajiny má šťastný konec. Na Slovensko dorazila i jeho máma a babička
Zdroj: Police Slovenské republiky
NEWS POLICIE SR UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Matka a babička malého Hassana jsou už na Slovensku.

Rodina je už pohromadě. Nejen celé Česko a Slovensko, ale prakticky celý svět dojala zpráva o 11letém chlapci z města na jihovýchodě Ukrajiny, který přišel na Slovensko sám, jen s igelitkou a telefonním číslem napsaným na ruce.

Doporučeno
Příběhy uprchlíků: Když byla rodina na Ukrajině, brečela jsem každý den (Reportáž) Příběhy uprchlíků: Když byla rodina na Ukrajině, brečela jsem každý den (Reportáž) 10. března 2022 7:00

Hassan ze Záporoží vzdáleného více než 1000 kilometrů od slovenských hranic se konečně setkal se svou rodinou, informuje Policie SR. Jeho matce a babičce se po velmi zdlouhavé a složité cestě podařilo dostat na Slovensko za malým chlapcem.

„Poděkování patří všem, kteří se o tento úspěch postarali, a to především Sdružení křesťanských společenství mládeže, ale i policistům na obou stranách hraničního přechodu. Máma, babička a pět sourozenců jsou v pořádku, spolu a v bezpečí,“ oznámila policie na Facebooku s tím, že více informací přinese ve středu.

Slovenská policie sdílela srdceryvný příběh malého chlapce poprvé v sobotu 5. března. „Přes hranici z Ukrajiny přišel na Slovensko teprve 11letý chlapec ze Záporoží. S jednou igelitkou, pasem a telefonním číslem napsaným na ruce přišel úplně sám, protože jeho rodiče museli zůstat na Ukrajině,“ napsali muži zákona.

Chlapci okamžitě pomohli dobrovolníci, kteří se o něj ochotně postarali, odvedli ho do tepla a zabezpečili mu jídlo a pití, které mu nabalili i na další cestu. Pro chlapce si na hranici nakonec přijeli jeho příbuzní ze Západu, právě číslo napsané na ruce bylo pro záchranné složky užitečnou navigací.

Svým úsměvem, nebojácností a odhodláním hodným skutečného hrdiny si získal mnohá světová média i osobnosti, mezi nimi dokonce i světoznámou americkou modelku a influencerku Khloé Kardashian.

Domů
Sdílet
Diskuse