Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2022 v 10:21
Čas čtení 0:55
Ilona Hobzová

Česko čeká oteplení. Na jaké počasí se první jarní týden můžeme těšit?

Česko čeká oteplení. Na jaké počasí se první jarní týden můžeme těšit?
Zdroj: Pixnio/PPD/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Noci mohou být podle meteorologů stále mrazivé, ale přes den se oteplí.

V neděli 20. března nastává astronomické jaro a s ním také jarní rovnodennost. První jarní týden bude také citelně znát i na změnách počasí. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude jasno a teploty se v průběhu týdne vyšplhají až k devatenácti stupňům Celsia.

Doporučeno
Kam na výlet: Temné krušnohorské lesy ukrývají zaniklou obec i bývalý zajatecký tábor Kam na výlet: Temné krušnohorské lesy ukrývají zaniklou obec i bývalý zajatecký tábor 19. března 2022 v 11:30

V pondělí v noci může rtuť teploměru klesnout až k mínus pěti stupňům. Přes den ale bude jasno s teplotami mezi devíti až třinácti stupni Celsia. Foukat bude mírný východní až severovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 metrů za sekundu.

V úterý přes den vyšplhá teploměr k sedmnácti stupňům Celsia. Vítr bude postupně slábnout. Noční teploty budou podle meteorologů okolo nuly, případně mohou klesnout na mínus čtyři stupně. 

Středa bude ve znamení dalšího výrazného oteplení. V noci už bude mrznout jen ojediněle, přes den mohou teploty vystoupat až na devatenáct stupňů Celsia. Vítr bude slabý, o rychlosti jeden až čtyři metry za sekundu. Podobný výhled má ČHMÚ také na čtvrtek.

Příjemné jarní teploty by se měly udržet také v pátekvíkendu. Bude jasno až polojasno, s teplotami mezi dvanácti a sedmnácti stupni Celsia. Ke konci víkendu se může ojediněle objevit oblačnost a přeháňky.

Domů
Sdílet
Diskuse