Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2022 v 13:03
Čas čtení 1:11
Radim Šlechta

Požár v Olomouci: Hořela dvě patra domu i střecha, škoda za 8 milionů korun

Požár v Olomouci: Hořela dvě patra domu i střecha, škoda za 8 milionů korun
Zdroj: Hasiči Oloumouckého kraje
NEWS
Uložit Uložené

Hasiči v sobotu večer zasahovali u požáru v Olomouci.

Hasiči v Olomouci zasahovali při náročném požáru. Na Blažejském náměstí hořela dvě patra domu, střecha a několik půdních a technických zákoutí domu. Během rozsáhlého požáru nikdo nepřišel ke zranění, ale škoda se vyšplhala na 8 milionů korun. Příčina požáru ještě není známá. V současností probíhá proces vyšetřování. Hasiči o tom informovali v tiskové zprávě.

požárpožárpožárpožár
Zobrazit galerii
(6)

„Komplikovaná přístupná cesta k ohnisku zahoření, nebezpečná prohořelá střešní konstrukce a také hrozba v rozšíření na vedlejší objektu, taková situace se odehrávala v prvních minutách. Prvotní informace o požárů a to několik hovorů cestou na linku 112 jsme přijali krátce před pátou hodinou odpolední. Volající popisovali viditelný hustý kouř z centra Olomouce, další lidé v těsné blízkosti upřesňovali výrazné zakouření z oken a střechy budovy na zmiňovaném Blažejském náměstí,“ popisuje požár mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Během zásahu hasiči nenašli žádného zraněného člověka. Podle Hošáka se však hasiči setkali s řadou překážek, které jim komplikovaly práci. Prakticky obě podlaží totiž byla v plamenech.

„Nutno zdůraznit fyzickou náročnost po celou dobu zásahu, střídání v etapách i potřebu povolání dalších dvou jednotek k výpomoci při hašení, rozebírání a celkové likvidaci, vše téměř po celou dobu v dýchací technice s důrazem na stálou kontrolu několika dalších výškových či jiných budov v těsné blízkosti,“ sdělil Hošák.

Zásah končil kolem 19. hodiny, kdy se hasiči zaměřili hlavně na dohašování půdních prostor. Ty jsou poměrně členité a pro hasiče bylo náročné požár korigovat. Škoda se vyšplhala na 8 milionů korun. Příčina je zatím neznámá a je předmětem vyšetřování.

Domů
Sdílet
Diskuse