Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. dubna 2022 19:36
Čas čtení 0:57
Tímea Krauszová TASR

Ruskému závodníkovi F1 Mazepinovi úřady zabavily nemovitosti za více než 100 milionů eur. S otcem mají blízko k Putinovi

Ruskému závodníkovi F1 Mazepinovi úřady zabavily nemovitosti za více než 100 milionů eur. S otcem mají blízko k Putinovi
Zdroj: Mark Thompson/Getty Images
NEWS FORMULE 1 VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Mazepinovi jsou na sankčním seznamu Evropské unie.

Itálie zabavila nemovitosti v hodnotě 105 milionů eur, které vlastní bývalý ruský závodník formule 1 Nikita Mazepin a jeho otec, ruský oligarcha Dmitrij Mazepin, informuje Daily Mail.

Trest pro bohaté Rusy

Policejní operace se zaměřila na vilu známou jako Rocky Ram, která leží na severu italského ostrova Sardinie. Jedná se o praktický následek sankcí proti bohatým Rusům, kteří jsou napojeni přímo na ruského prezidenta Vladimira Putina. Sankce jsou reakcí na ruský útok na Ukrajinu. Mluvčí Mazepinových se k záležitosti zatím nevyjádřil.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by NIKITA (@nikita_mazepin)

Nikita Mazepin působil do března letošního roku v americkém týmu Haas, se kterým závodil v automobilovém závodě formule 1. Nikitu i jeho otce Dmitrije, kterého Evropská unie označila za člena blízkého kruhu Vladimira Putina, zařadili na sankční seznam EU po ruském útoku na Ukrajinu v únoru. Začátkem března tak jeho smlouvu s F1 zrušili.

Během posledních pár týdnů zabavila italská policie ruským boháčům, kteří se nacházejí na sankčním seznamu, jachty a nemovitosti v celkové hodnotě více než 900 milionů eur. Dosud nejcennější zabavenou komoditou v Itálii se stala superjachta ruského oligarchy Andreje Melničenka, která má hodnotu 530 milionů eur. Tu italské úřady zabavily v italském přístavu ve městě Terst.

Mohlo by tě zajímat:
Jak se vyvíjely hranice Ruska? Video ukazuje, jak se země v průběhu času změnila, a kdo se vystřídal u moci
Steven Seagal: Postrach žen a filmových štábů, ale také akční hvězda 90. let. Vzestup a pád legendy
Jaká jsou nejlepší česká piva? V soutěži bodoval Zubr i Braník
Domů
Sdílet
Diskuse