Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. dubna 2022 14:40
Čas čtení 0:48
Eduard Starkbauer

Čísla na dresech týmu amerického fotbalu nahradily QR kódy. Fanoušci se díky nim dozvědí detaily o hráčích

Čísla na dresech týmu amerického fotbalu nahradily QR kódy. Fanoušci se díky nim dozvědí detaily o hráčích
Zdroj: Alex Menendez/Getty Images
SPORT NFL ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Klub UFC Knights s netradiční podobou dresu experimentoval už minulou sezónu.

Hráči floridského týmu amerického fotbalu UCF Knights si na zápas oblékli dresy, na kterých namísto čísel figurovaly obrovské QR kódy. Pokud si fanoušek kód situovaný pod příjmením hráče načte, jeho smartphone otevře oficiální podstránku ligy s osobními statistikami. Touto cestou chtěl podle the Verge klub umožnit fanouškům dozvědět se podrobnosti o životě a kariéře hráčů univerzitního týmu.

Tým UFC Knights použil upravené dresy během tréninko-exhibičního formátu „spring game“. V těchto zápasech se hráči univerzitních týmů snaží upoutat pozornost svými schopnostmi a zaujmout profesionální týmy, které by je mohly do budoucna angažovat.

Klub o zajímavé inovaci informoval prostřednictvím videa na Twitteru. V něm kouč týmu Gus Mazhanh oblečený v tričku s vlastním QR kódem ukazuje, jak inovace funguje. Podle videa se zdá, že QR kódy mohly být během zápasu zobrazeny i na informační obrazovce na stadionu. 

Doporučeno
Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie 2. května 2024 15:42

Je sporné, do jaké míry jde o upoutání pozornosti a do jaké o praktickou pomůcku pro fanoušky, protože naskenování kódu z hlediska může být v praxi problematické. Tým UCF Knights přišel s nevšedním nápadem už minulou sezónu, kdy si jeho hráči sice oblékli dresy s klasickým číslem, nicméně jejich příjmení nahradilo uživatelské jméno z Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse