Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2022 7:51
Čas čtení 0:32
Dominik Vetrák

Nový seriál Clark vypráví příběh lupiče a stockholmského syndromu – stavu, kdy rukojmí začne vzhlížet k únosci

Nový seriál Clark vypráví příběh lupiče a stockholmského syndromu – stavu, kdy rukojmí začne vzhlížet k únosci
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložit Uložené

Minisérie o slavném švédském lupiči bank se dostane na Netflix 5. května. Sleduj první trailer.

Zřejmě znáš pojem stockholmský syndrom. Jedná se o jev, při kterém rukojmí začínají sympatizovat se zločinci, kteří je zneužívají. Clark Olofsson je slavný švédský bankovní lupič, kterého možná neznáš jménem, ale právě v souvislosti s ním pojmenovali stockholmský syndrom.

Doporučeno
Pád akcií Netflixu: Předplatitelů ubývá, platforma připouští možnost levnější služby s reklamami Pád akcií Netflixu: Předplatitelů ubývá, platforma připouští možnost levnější služby s reklamami 22. dubna 2022 11:30

V minisérii od Netflixu poznáme blíže jeho komplikovaný život a také způsob, jakým přepadával banky a různé instituce. Během loupeží používal šarm a k rukojmím se choval velmi mile, a tak ho začali mít i rádi.

Jeho nejslavnější loupež, v souvislosti se kterou vznikl pojem stockholmský syndrom, ti nebudeme blíže představovat. Byly by to totiž spoilery k minisérii od Netflixu, která vypadá docela lákavě. Všechny části tohoto příběhu budou na streamovací platformě dostupné již 5. května.



V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akčné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
Domů
Sdílet
Diskuse