Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2022 8:52
Čas čtení 1:06
Radim Šlechta

Za propagování homosexuality zaplatíte, vzkázal guvernér Floridy společnosti Disney. Hrozí jí, že přijde o daňové výhody

Za propagování homosexuality zaplatíte, vzkázal guvernér Floridy společnosti Disney. Hrozí jí, že přijde o daňové výhody
Zdroj: Unsplash/PAN XIAOZHEN/volně k užití
NEWS DISNEY LGBTQ+ LIDÉ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Území, které společnost Disney na Floridě spravuje, zřejmě dostane právní úpravy. Společnosti hrozí, že tak přijde o daňové výhody.

Území společnosti Disney na Floridě je v ohrožení. Ron DeSantis, guvernér státu Florida, se rozhodl vystavit společnosti účet za to, že stojí v opozici zákonu, přezdívanému „Don't Say Gay (neříkej gay)“. Jedná se o území Reedy Creek Improvement District, které má společnost ve své správě už od 60. let a nachází se na něm zábavní park či resorty firmy. O případu informoval server Variety.

Doporučeno
Disney+ bude v Česku dostupné už od 14. června. Zaplatíš za něj 199 korun měsíčně Disney+ bude v Česku dostupné už od 14. června. Zaplatíš za něj 199 korun měsíčně 29. března 2022 10:19

Vedení státu Florida a společnost Disney jsou „ve válce“ již několik týdnů. Společnost se staví proti zákonu, který nabádá nemluvit s dětmi ve škole do třetí třídy o queer lidech, sexuální orientaci nebo genderové identitě. Podle DeSantise, který zákon zavedl, není vhodné, aby se děti o lidech z LGBTQI+ komunity dozvídaly.

DeSantis vyčítal společnosti Disney, že komunitu propaguje a staví se proti platné vyhlášce. „Nenecháme společnost, která sídlí v Kalifornii, aby nás řídila,“ napsal podle deníku The Guardian v dopise De Santis svým podporovatelům s tím, že si Disney vybral silného nepřítele.

The Walt Disney Company
Zdroj: TASR/AP

V současnosti Reedy Creek Improvement District spravuje právě společnost Disney. Stará se o údržbu území a poskytování služeb či zajišťování bezpečí, za což dostává daňové úlevy. To by se mělo podle DeSantise změnit v červnu příštího roku. Problémem však je, že se změny promítnou na běžné daňové poplatníky.

Doporučeno
Pád akcií Netflixu: Předplatitelů ubývá, platforma připouští možnost levnější služby s reklamami Pád akcií Netflixu: Předplatitelů ubývá, platforma připouští možnost levnější služby s reklamami 22. dubna 2022 11:30

Lidé z okresů Orange a Osceola by zrušení tohoto „speciálního území“ stálo přibližně miliardu dolarů. Podle výběrčího daní by to znamenalo zátěž v podobě přibližně 163 milionů dolarů ročně.

Na rodinu by při dodatečné zátěži padla podle státní zástupkyně Fentrice Driskell daň ve výši 2 200 to 2 800 amerických dolarů. Driskell to řekla stanici CNN. Podle státního senátora Garyho Farmera jsou kroky republikánského guvernéra nelogické, přičemž podle něj nejdřív střílí a pak se teprve ptá.

Domů
Sdílet
Diskuse