Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2022 14:41
Čas čtení 0:53
Tereza Patočková

V ruském skladu ropy a vojenské základně nedaleko ukrajinských hranic vypukl požár. Zda souvisí s válkou, není jasné

V ruském skladu ropy a vojenské základně nedaleko ukrajinských hranic vypukl požár. Zda souvisí s válkou, není jasné
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V Rusku nedaleko ukrajinských hranic hořel vojenský objekt a sklad ropy

V klíčovém ruském skladu ropy a vojenské základně v blízkosti ukrajinských hranic vypukl požár. V pondělí ráno to oznámily  ruské úřady. S informací přišel server The Moscow Times.

Lidé na sociálních sítích z ruské Brjanské oblasti sdíleli záběry toho, co popisovali jako exploze a požár v depu Transněft-Družba. Tato dceřiná společnost státní ropné exportní společnosti provozuje jeden z nejdelších ropovodů světa. Vede z Ruska do Evropy.

Záchranné služby vyslaly na místo hasiče a záchranáře ve dvě hodiny moskevského času. Uvedla to regionální pobočka ministerstva pro mimořádné situace ve svém prohlášení, které následně smazala.

Později oznámila státním tiskovým agenturám, že nedošlo k žádným obětem na životech a že nebyly aktivovány plány na evakuaci obyvatel. Na videích ze sociálních sítích jsou vidět temné mraky kouře a záchranné týmy přijíždějící na místo požáru i po východu slunce.

Záchranné služby sdělily agentuře RIA Novosti, že požár zachvátil také další místo, které ale odmítlo identifikovat.

Později ale státní televize uvedla, že prvním místem bylo civilní zařízení s 10 tisíci tunami paliva a druhým vojenský areál s 5 tisíci tunami.

Zda požáry, které vypukly necelých 100 kilometrů od ukrajinských hranic souvisely s válkou na Ukrajině, není jasné. Oblast Brjansk, kde se incidenty odehrály slouží jako logistická základna pro vojenskou kampaň Moskvy na Ukrajině.

Domů
Sdílet
Diskuse