Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2022 11:22
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

Muž s přezdívkou „Král světa“ z Jablonecka dostal podmínku. V lednu vyhrožoval odpálením bomby na Hradě

Muž s přezdívkou „Král světa“ z Jablonecka dostal podmínku. V lednu vyhrožoval odpálením bomby na Hradě
Zdroj: Policie České republiky
NEWS POLICIE ČR PRAŽSKÝ HRAD
Uložit Uložené

Muž, který se údajně chystal odpálit bombu na Hradě, se dočkal rozsudku. Bude mít sedmiměsíční podmínku.

Na začátku roku hrozil sedmatřicetiletý muž z Jablonecka odpálením bomby na Pražském hradě. Tehdy zavolal policii a představil se jako „Král světa“. Teď se panovník dočkal svého trestu a za šíření poplašné zprávy dostal sedmiměsíční podmínku. Policie České republiky o tom informovala na Twitteru.

„Odpálením bomby v areálu Pražského hradu hrozil na začátku ledna 37letý muž z Jablonecka. Nyní jej soud uznal vinným z přečinu šíření poplašné zprávy a uložil ‚Králi světa‘ sedmiměsíční podmínku. Nebuď jako Král světa!“ píše policie na Twitteru.

Policie muže zadržela krátce poté, co podal anonymní hlášení o tom, že se chystá bombu odpálit. Na místě dal jednotce najevo, že bude ve svém „kralování” i nadále pokračovat. Policie tehdy areál Hradu dočasně uzavřela a následně pokračovala s prohlídkami všech návštěvníků.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

„Bezpečnostní prohlídky vstupujících osob a vjíždějících vozidel do areálu Pražského hradu patří od počátku zvýšených bezpečnostních opatření na území České republiky mezi základní a současně velmi efektivní bezpečnostní prvek,“ uvedla tehdy tisková mluvčí policie Kateřina Rendlová.

Domů
Sdílet
Diskuse