Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2022 19:16
Čas čtení 0:42
Jana Chovancová

Vladimir Putin: Inflace v Rusku klesla na nulu a nezaměstnanost dosáhla historicky nejnižších čísel

Vladimir Putin: Inflace v Rusku klesla na nulu a nezaměstnanost dosáhla historicky nejnižších čísel
Zdroj: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP/TASR
ZAJÍMAVOSTI RUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Ruský prezident Vladimir Putin dnes na poradě o ekonomických otázkách prohlásil, že inflace v zemi klesla na nulu.

Ruský prezident Vladimir Putin na poradě o ekonomických otázkách prohlásil, že nezaměstnanost v jeho zemi dosáhla historicky nejnižší úrovně a inflace v zemi klesla na nulu. Píše o tom ruská státní agentura TASS.

Vladimir Putin se vyjádřil, že se mu podařilo inflaci v Rusku zkrotit. Ta se údajně od druhé poloviny května zastavila, růst cen zůstal stabilní a momentálně je inflace na nule. Zdůraznil také, že nezaměstnanost v Rusku měla v dubnu historicky nejnižší čísla, a to pouhá 4 procenta. V květnu počet nezaměstnaných údajně opět klesl.

Po vyjádřeních prezidenta se však v nezávislých médiích začaly ozývat anonymní zdroje z Kremlu a ruské vlády o tom, že prezident nebere na vědomí problémy, které Rusku způsobují sankce uvalené Západem jako reakce na rusko-ukrajinský konflikt. 

Vladimir Putin navzdory všemu přiznal pokles těžby ropy, výroby v automobilovém průmyslu i pokles poskytování úvěrů a hypoték v zemi. Zároveň vyzval vládu, aby zvýšila příjmy ruských občanů a poskytla dodatečné prostředky podnikům. 

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 6:00

„Musíme aktivně povzbuzovat konečnou poptávku v ekonomice, zajistit růst příjmů občanů, poskytnout byznysu dodatečnou hotovost a úvěry,“ vyjádřil se Putin.

Domů
Sdílet
Diskuse