Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2022 9:50
Čas čtení 0:49
Radim Šlechta

Matthew McConaughey pronesl emotivní projev v Bílém domě. Chce přísnější regulaci zbraní

Matthew McConaughey pronesl emotivní projev v Bílém domě. Chce přísnější regulaci zbraní
Zdroj: Getty Images/Win McNamee
NEWS MATTHEW MCCONAUGHEY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Herec je sám vlastníkem zbraně.

Americký herec Matthew McConaughey volá po zpřísnění pravidel na držení zbraní ve Spojených státech. Během svého emotivního projevu prosil zákonodárce, aby zpřísnění posunuli trochu výš v prioritách. Vyprávěl také příběhy dětí, které byly zastřeleny během nedávného útoku v Uvalde. Informoval o tom The Guardian.

Držitel Oscara popisoval příběhy dětí, které během útoku zemřely. Zmiňoval, že jedno z nich šlo identifikovat jen podle bot a DNA. Zelené Converse také přinesl k řečnickému pultíku. „V tak příšerném stavu její tělo bylo,“ křičel McConaughey. Jejich příběhy potřebuje vyprávět, aby země začala jednat. „Rodiče těch dětí chtějí, aby jejich ztráta měla význam,“ říkal.

Apeloval na zákonodárce, aby minimální věk pro nošení zbraně AR-15 zvýšili z osmnácti let na 21. Zároveň považuje za dobré prodloužit čekací lhůtu a zavést zákony o varovných signálech.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

„Chceme vytvořit bezpečné školy pro naše děti, přestaňme padouchům usnadňovat nákupy těch zatracených zbraní,“ řekl herec, který je sám vlastníkem zbraně. „Okno příležitosti se nám otevřelo. Máme šanci, která už se nemusí opakovat. Máme reálnou šanci něco změnit,“ apeloval herec. Před svým vystoupením se krátce sešel i s prezidentem Joem Bidenem.

Domů
Sdílet
Diskuse