Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. června 2022 10:24
Čas čtení 0:52
Ivan Koribanič TASR

Brazilská policie obvinila muže, který se přiznal k vraždě britského novináře

Brazilská policie obvinila muže, který se přiznal k vraždě britského novináře
Zdroj: Dom Phillips/archív
NEWS BRAZÍLIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Zadržený muž podle policie podrobně popsal spáchaný čin a označil místo, kde zanechal těla britského novináře a brazilského vědce.

Brazilská federální policie oznámila, že jeden z mužů zadržených v souvislosti se zmizením britského novináře Doma Phillipse a brazilského antropologa Bruna Pereiry se přiznal, že tyto pohřešované osoby pohřbil v džungli.


Zadržený Amarildo da Costa Oliveira „podrobně popsal spáchaný zločin a určil místo, kde těla pohřbil,“ řekl šéf brazilské federální policie. Dodal, že místo, kde byly osoby údajně pohřbeny, je „velmi těžko dostupné“.

57letého Phillipse, který pravidelně přispíval do deníku The Guardian, a jednačtyřicetiletého Pereiru s vědeckým zaměřením na jihoamerické indiánské kmeny viděli naposledy plout po řece Itaguaí v neděli 5. června. Od té doby byli oba muži nezvěstní.

Doporučeno
Tělo pohřešovaného britského reportéra bylo nalezeno přivázané ke stromu hluboko v amazonském pralese Tělo pohřešovaného britského reportéra bylo nalezeno přivázané ke stromu hluboko v amazonském pralese 13. června 2022 21:00

Dvojice mužů se vydala na cestu do odlehlé oblasti džungle nedaleko hranic s Peru a Kolumbií, kde žije největší počet civilizací nedotčených původních obyvatel na světě. Brazilský ministr spravedlnosti Anderson Torres ve středu v příspěvku na sociální síti Twitter napsal, že byl informován o nálezu lidských pozůstatků v džungli.

Brazilská policie v souvislosti se zmizením Phillipse a Pereiry zadržela kromě Amarilda da Costy Oliveiry i jeho bratra Oseneye da Costu Oliveiru.

Svědci prohlásili, že viděli Amarilda plout vysokou rychlostí na člunu stejným směrem jako člun, ve kterém se před zmizením vezli Phillips a Pereira. Domorodí obyvatelé podle policie tvrdí, že několik dní před svým zmizením obdržel Bruno Pereira výhrůžky ve spojitosti se svou kampaní proti nezákonnému rybolovu v této oblasti.

Domů
Sdílet
Diskuse