Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2022 9:56
Čas čtení 0:53
Tereza Patočková

Dcera Elona Muska si změnila jméno, nechce být spojována s otcem ani se starou genderovou identitou

Dcera Elona Muska si změnila jméno, nechce být spojována s otcem ani se starou genderovou identitou
Zdroj: TASR/AP/Jae C. Hong
NEWS ELON MUSK LGBTQ+ LIDÉ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Oficiálním důvodem dle dcery Muska je: „Genderová identita a skutečnost, že již nežiji se svým biologickým otcem. Nepřeji si s ním být příbuzná jakýmkoli způsobem, tvarem či formou.“

Podle serveru TMZ jedno z dětí Elona Muska údajně požádalo o změnu jména, aby se distancovalo od svého otce a zároveň udělalo další krok ve změně své genderové identity. 

Snímek obrazovky sdílený na twitterovém účtu @KnowNothingTV ukazuje právní dokumenty podané v Los Angeles County se žádostí o změnu jména.

Server TMZ uvedl, že právní dokumenty, které rovněž uznávají změnu pohlaví a vydání rodného listu, byly podány 18letou Xavier Musk, ještě pod jménem, ​​které dostala při narození.

Doporučeno
Elon Musk poprvé promluvil k zaměstnancům Twitteru. Naznačil propouštění a řekl, že preferuje jejich návrat do kanceláří Elon Musk poprvé promluvil k zaměstnancům Twitteru. Naznačil propouštění a řekl, že preferuje jejich návrat do kanceláří 17. června 2022 14:59

Oficiální důvod změny je uveden jako: „Genderová identita a skutečnost, že již nežiji se svým biologickým otcem a nepřeji si s ním být příbuzná jakýmkoli způsobem, tvarem či formou.“

Server TMZ také uvedl, že nové jméno Muskovy dcery bude Vivian Jenna Wilson, převezme tedy příjmení své matky. Žádost byla údajně podána v dubnu, nedlouho poté, co Vivian dosáhla 18 let.

Musk má sedm dětí: Griffin, Vivian, Kai, Saxon, Damian, které měl s kanadskou autorkou Justine Wilson, když byli manželé v letech 2000 až 2008, a X AE A-XI a Exa Dark Sideræl, které má se zpěvačkou Grimes.

Domů
Sdílet
Diskuse