Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2022 20:47
Čas čtení 0:44
Ilona Hobzová

Německo nesouhlasí s plánem EU zakázat od roku 2035 spalovací motory. Uvedl to ministr financí

Německo nesouhlasí s plánem EU zakázat od roku 2035 spalovací motory. Uvedl to ministr financí
Zdroj: TASR/AP
NEWS EVROPSKÁ UNIE NĚMECKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Někteří členové spolkové vlády ale zastávají jiný názor.

Německo nebude podle ministra financí Christiana Lindnera souhlasit s plánem Evropské unie zakázat do roku 2035 prodej aut se spalovacími motory. Lindner uvedl, že německá vláda návrh odmítne. Ministryně životního prostředí je jiného názoru. 

Podle Lindnera budou na světě stále regiony, ve kterých nebude možné elektromobilitu zavést. Rozhodnutí zakázat výrobu aut se spalovacími motory tak nepovažuje za správné a podle jeho slov tuto evropskou legislativu německá vláda nepodpoří. 

Zatímco podobně jako Lindner se už v minulosti vyjádřil i ministr dopravy a jeho stranický kolega ze Svobodné demokratické strany Volker Wissing, v celé koalici shoda nepanuje. Ministryně životního prostředí Steffi Lemke (Zelení) podle serveru Welt prostřednictvím mluvčí uvedla, že spolková vláda krok EU plně podporuje.

Evropský parlament chce od roku 2035 zakázat prodej aut se spalovacím motorem. Většina poslanců hlasovala pro to, aby výrobci uváděli na trh pouze automobily a dodávky, které nevypouštějí žádné skleníkové plyny poškozující klima. Než takové nařízení vstoupí v platnost, musí ještě parlament jednat se státy EU.

Domů
Sdílet
Diskuse