Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2022 11:40
Čas čtení 0:38
Tereza Šnajdrová

Afghánistán a Pákistán zasáhlo zemětřesení o síle 6,1 stupně. Země hlásí nejméně 280 mrtvých

Afghánistán a Pákistán zasáhlo zemětřesení o síle 6,1 stupně. Země hlásí nejméně 280 mrtvých
Zdroj: TASR/AP/Ebrahim Noroozi
NEWS AFGHÁNISTÁN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Pákistán a východ Afghánistánu zasáhlo v noci na středu zemětřesení o síle 6,1 stupně. Otřesy prý cítilo 119 milionů obyvatel a nejméně 280 jich přišlo o život. Podle tamních médií lze očekávat, že počet obětí poroste.

Pákistán a východ Afghánistánu zasáhlo v noci na středu zemětřesení o síle 6,1 stupně. Otřesy prý cítilo 119 milionů obyvatel a nejméně 280 jich také v Afghánistánu přišlo o život. Počet obětí prý není konečný a lze očekávat, že jich s postupem času bude přibývat, informují BBC a Mint.

Doporučeno
Základní tábor na Mount Everestu se přesune. Důvodem je změna klimatu i lidská moč Základní tábor na Mount Everestu se přesune. Důvodem je změna klimatu i lidská moč 22. června 2022 10:30

Silné zemětřesení, které v noci na středu zasáhlo Pákistán a východ Afghánistánu, mělo podle geologické služby USGS dosahovat síly 6,1 stupně. Otřesy v okruhu 500 kilometrů pocítilo na 119 milionů lidí a někteří přišli o život. Afghánistán v současné chvíli hlásí 280 mrtvých, ale je možné, že se počty budou zvyšovat. 

Nejvíce zasažená má být provincie Paktíka, jež se nachází na jihovýchodě Afghánistánu. Právě v ní by mělo být nejméně 100 mrtvých a dalších 250 zraněných. „Silné zemětřesení otřáslo čtyřmi obvody provincie Paktíka, zabilo či zranilo stovky našich občanů a zničilo desítky domů,“ napsal na Twitteru mluvčí vlády islamistického hnutí Tálibán.

Pákistán počty obětí zatím nezveřejnil.

Domů
Sdílet
Diskuse