Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Freshservices.
23. června 2022 13:10
Čas čtení 2:05
Sponzorovaný obsah

Žižkov trochu jinak. Kam za kulturou, dobrým jídlem, přírodou nebo sportem?

Žižkov trochu jinak. Kam za kulturou, dobrým jídlem, přírodou nebo sportem?
Zdroj: Fresh
KULTURA PRAHA TIPY NA VÝLET PRAHA
Uložit Uložené

Podívej se na tipy, kam na Žižkově zajít za sportem i dobrým jídlem.

Žižkov už dávno není černou ovcí mezi městskými částmi Prahy. Nejen pro své obyvatele nabízí širokou škálu vyžití a zajímavostí. Od přírody přes kulturu až po dobré jídlo. Přinášíme ti pár tipů na místa, díky kterým jsou Žižkov a sousední Vackov skvělým místem pro bydlení i návštěvu.

Kultura

Palác Akropolis

Na rohu Kubelíkovy ulice najdeš žižkovský labyrint kulturního dění. Na své si přijdou milovníci hudby, divadla, tance, výstav nebo workshopů. V Akropoli dostávají velký prostor i začínající umělci, takže později budeš moct říct, že jsi byl cool dřív, než to bylo cool, protože dotyčné umělce budeš dávno znát.

Střecha Radost

Vyhlídková terasa s jedinečným výhledem na Prahu z prvního pražského mrakodrapu? Střecha Radost! Letní koncerty, párty, tančírny, letní kina a ranní cvičení nebylo nikdy příjemnější. Na této střeše s celkovou kapacitou 100 osob a vlastním barem najdeš vše. 

Kino Přítomnost

Pro další tip nemusíme chodit daleko. Jen o pár pater pod Střechou Radost se nachází kino Přítomnost. Do sálu s kapacitou 150 osob a barem vejdeš z ulice Siwiecova. Prostor o velikosti 250 metrů čtverečních dokáže nabídnout i koncerty, konference a akce všeho druhu.

prostor39

Prázdný dům, který si na starost vzala parta lidí a udělala z něj místo propojující coworking, ateliéry pro umělce, galerii, foto studio a prostor pro workshopy, vzdělávání a setkávání. To vše v ulici Řehořova 39. Zaměstnány jsou zde osoby se znevýhodněním na trhu práce, zejména ty s vlastní zkušeností s duševním onemocněním.

žižkov, praha
Zdroj: Unsplash/Jaromír Kavan

Gastro

Tiki Taky

Pokud se ti po kultuře zachce drink a uvolněná atmosféra, stačí jen projít několik žižkovských ulic a narazíš na bar Tiky Taky. Havaj Žižkova najdeš na adrese Cimburkova 22 a rozhodně nečekej pouze vodku s džusem. Za super cenu zde můžeš ochutnat drinky všech druhů a barev. Aloha!

Náš chléb

Potrpíš si na kvalitní pečivo a domácí chléb? Tak to by tě neměla minout pobočka pekárny Náš chléb, po které voní celá Seifertova ulice. Rodinná pekárna pro tebe každý den s láskou peče více než 20 druhů chlebů.

Philly and Co's Original Cheesesteaks

V roce 2018 tento podnik založili chicagští rodáci Philip Schniedermeier (Philly) a Jeff Couloute (Co) s jediným posláním, a to přinést do krásné Prahy nejlepší možný cheesesteak.

Doporučeno
Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím 18. dubna 2024 17:43

Cheesesteak je v Americe oblíbeným druhem pouličního jídla. Při vývoji svého unikátního receptu, jehož středobodem je domácí omáčka „cheez whiz“, se inspirovali cestami do Filadelfie. V tomto království sýrů nechybí ani ty nejlepší hranolky nebo vegetariánské steaky.

Příroda a sport

Parukářka

Mezi Vítkovem a Olšanskými hřbitovy se nachází rozlehlý park Parukářka. Legendární undergroundovou hospůdku a dětská hřiště obklopuje široký lesopark vhodný pro venčení čtyřnohých mazlíčků, piknik nebo posezení s knížkou.

Sport Vítkov

Ideální sportovní odpoledne s přáteli zajistí beachvolejbalový areál v krásném parku v prostředí Vítkova s nádherným výhledem na centrum Prahy. Sport Vítkov nabízí 5 beachvolejbalových kurtů a jeden antukový. Areál funguje celoročně. Přes zimu je na kurtech postavená moderní přetlaková hala.

Rozhledna Vítkov

Praha disponuje velkým množstvím vyhlídek. Ani Žižkov není o takové skvosty ochuzen. Během návštěvy rozhledny Vítkov nezapomeň také na památník, v němž se nachází stálá expozice, která je věnovaná novodobým dějinám našeho státu. Dej nám vědět, která místa na Žižkově patří mezi tvoje oblíbená, a inspiruj nás i ostatní!

Domů
Sdílet
Diskuse