Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2022 8:16
Čas čtení 0:30
Jakub Paulík TASR

Facebook a Instagram mažú v USA príspevky s interrupčnými tabletkami

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sociálne platformy reagujú na verdikt Najvyššieho súdu USA.

Instagram a Facebook odstraňujú príspevky s tabletkami na umelé prerušenia tehotenstva ženám, ktoré by k nim nemali mať prístup následkom rozhodnutia Najvyššieho súdu USA.

Rozsudok prípadu Roe vs. Wade dával ženám v USA ústavné právo na potraty do 23. týždňa už od roku 1973. Najvyšší súd však nedávno tento verdikt zrušil. Právo na interrupciu tak zrejme obmedzí polovica štátov, uviedol The New York Times.

V ôsmych štátoch nebudú mať výnimku na interrupciu ani obete znásilnenia či incestu. V Luisiane hneď v deň po rozhodnutí Najvyššieho súdu USA uzavreli poslednú kliniku vykonávajúcu interrupcie. V Oklahome by zdravotníkom, ktorí vykonajú interrupciu, hrozilo aj väzenie.

Sociálne platformy spadajúce pod spoločnosť Meta sa preto rozhodli odstraňovať cielené reklamné príspevky s interrupčnými tabletkami ženám v USA, ktoré by k nim po novom nemali mať prístup.

Domů
Sdílet
Diskuse