Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2022 16:41
Čas čtení 1:54
Ilona Hobzová

Brazilský anesteziolog znásilnil ženu během císařského řezu, hrozí mu až patnáct let vězení

Brazilský anesteziolog znásilnil ženu během císařského řezu, hrozí mu až patnáct let vězení
Zdroj: São João de Meriti Politia
NEWS BRAZÍLIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Video, které lékaře usvědčilo, natočily zdravotní sestry.

Brazilský anesteziolog Giovanni Quintella Bezerra byl zatčen poté, co kamera zachytila, jak během císařského řezu vkládá ženě na operačním sále svůj penis do úst. Žena byla v tu chvíli pod silnými sedativy. Bezzeru natočily zdravotní sestry. Byl zatčen a za znásilnění mu nyní hrozí až patnáct let vězení. Policie navíc prošetřuje, zda se nedopustil i dalších trestných činů. Informaci zveřejnil brazilský zpravodajský portál G1.

Podezření sester

Incident se odehrál v brazilské Nemocnici da Mulher ve městě São João de Meriti. Tamní zdravotnický personál podezříval Bezzeru z toho, že pacientkám a pacientům dává příliš vysoké dávky sedativ. Nastavil proto skrytou kameru, která Bezzeru zachytila během císařského řezu. Výsledkem byl děsivý videozáznam.

Zatímco lékařský tým provádí ženě císařský řez, anesteziolog si za prostěradlem rozepíná zip u kalhot a vkládá uspané ženě do úst svůj penis. Když Bezzera po přibližně deseti minutách skončil, utřel ženě ústa kapesníkem. 

Obětí je zřejmě více

Podle serveru G1 vedlo zatčení lékaře a medializace případu k tomu, že se přihlásily další možné oběti. Bezzeru v televizi poznal muž, kterého prý anesteziolog během císařského řezu jeho ženy vyvedl z operačního sálu. Žena má přitom právo mít u sebe doprovod po celou dobu trvání operace.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Úřadům se přihlásila také rodina další ženy, u jejíhož císařského řezu byl Bezzera jako anesteziolog přítomen. Podle matky poškozené se její dcera vrátila po operaci na pokoj se špinavým obličejem. Vyprávěla jí o tom, co se na operačním sále stalo. Myslela si, že trpí halucinacemi. Nyní kvůli tomu trpí depresemi. „Moje dcera je další obětí toho monstra. Mohu jen říct, že za to, co udělal, zaplatí,“ uvedla.

Zdravotníci uvedli, že v případě prvních dvou operací, kvůli kterým je Bezzera rovněž podezřelý, se kamerový záznam pořídit nepovedlo. Jako důkazní materiál tak posloužilo video zachycené během třetí operace. Zda došlo i k dalším trestným činům, policie nyní vyšetřuje. Za znásilnění nyní anesteziologovi hrozí osm až patnáct let vězení. Jeho obhajoba se k případu zatím nevyjádřila. Nemocnice uvedla, že zahájila interní vyšetřování a oběti a její rodině vyjádřila plnou podporu.

Situace v Brazílii je kritická

Porodnické násilí není jediným problémem, se kterým se Brazilky musejí potýkat. Podle UNICEF žije bez přístupu ke koupelně 713 000 tamních dívek. Asi čtyři miliony nemají ve škole odpovídající hygienické vybavení. Podpora se jim nedostává ani od vládních elit. Brazilský prezident Jairo Bolsonaro loni vetoval plán na bezplatné rozdávání hygienických vložek a tamponů znevýhodněným dívkám a ženám.

Podle neziskové organizace Brazilské fórum veřejné bezpečnosti byla loni v průměru každých 10 minut znásilněna jedna žena. Tato statistika se týká navíc pouze hlášených případů, reálná čísla tak budou mnohem vyšší.

Domů
Sdílet
Diskuse