Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2022 15:15
Čas čtení 0:32
Adéla Ježková

Twitter zažívá nejdelší globální výpadek za poslední roky

Twitter zažívá nejdelší globální výpadek za poslední roky
Zdroj: Unsplash/Alexander Shatov
NEWS SOCIÁLNÍ SÍTĚ TWITTER
Uložit Uložené

Sociální síť je pro uživatele po celém světě na webu i v mobilní aplikaci zcela nedostupná.

Problémy s Twitterem začaly přibližně v 8:05 ráno SELČ, kdy mnoho uživatelů hlásilo chybové zprávy o „překročení kapacity“ a nefunkčnosti stránky. Hlavní doména se sice nyní načítá, ale do služby se nelze přihlásit ani psát či číst tweety.

Podle webu Downdetector, který sleduje výpadky stránek, přestal Twitter v Česku fungovat okolo druhé hodiny odpolední. Sociální síť pravděpodobně selhala celosvětově. 61 % ze všech hlášení pochází od uživatelů mobilní aplikace, problémy se ale týkají kromě webového portálu i aplikace TweetDeck.

Doporučeno
Victoria Beckham nechce, aby její dcera Harper používala sociální sítě. Obává se body shamingu Victoria Beckham nechce, aby její dcera Harper používala sociální sítě. Obává se body shamingu 9. července 2022 16:17

Výpadek je podle deníku The Guardian „na nejlepší cestě“ stát se nejdelším za poslední roky. Ačkoli byl Twitter ve svých počátcích proslulý kolapsy při velkém zatížení, nedocházelo k mnohahodinovým výpadkům. Zároveň se podle The Verge jedná o první větší výpadek od série problémů, které sociální síť postihly v únoru. Síť byla tehdy dvakrát během jednoho týdne mimo provoz.

Domů
Sdílet
Diskuse