Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2022 19:07
Čas čtení 1:09
Richard Balog

68 dvojčat na přehlídkovém molu. Módní dům Gucci představil novou kolekci originálním způsobem

MÓDA GUCCI MÓDA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kreativní ředitel italské značky Alessandro Michele tentokrát vsadil na úvahu o identitě a jinakosti. Výsledkem byla show, na kterou jsme nebyli připraveni, ale byla skvělá.

Vedení módního domu Gucci představilo kolekci pro sezónu jaro/léto 2023 originálním způsobem. Na přehlídkovém molu se postupně vystřídalo 68 dvojčat v luxusních modelech z dílny kreativního ředitele Alessandra Michela a jeho týmu.

„Welcome to Twinsburg,“ znělo v pozvánce, kterou hosté obdrželi den před show v sídle značky. Lidé nevěděli, co mají očekávat, ale výsledná přehlídka byla skvělá.

Doporučeno
Nové podprsenky od značky SKIMS jsou pro všechny ženy. V kampani září Brooke Shields, Cassie i Becky G   Nové podprsenky od značky SKIMS jsou pro všechny ženy. V kampani září Brooke Shields, Cassie i Becky G 24. září 2022 7:43

Vystoupení s názvem Gucci Twinsburg si pohrávalo s myšlenkou reflexe, zkoumalo naše představy o realitě, ale i o sobě samém. Michele odprezentoval svou lásku k poctivému krejčovskému řemeslu, k tradicím a k venkovskému prostředí, lesk filmových kostýmů, půvab červeného koberce i atraktivní sportovní linie.

gucci
Zdroj: Getty Images/Daniele Venturelli

Ze všech návrhů byly nejzajímavější tmavomodré obleky s jemnými pruhy, jejichž kalhoty byly doplněny o podvazkové pásy, nadrozměrné kožené bundy, trenčkoty, které sahaly až na zem, svěží kalhotové kostýmy s barevnými motivy či doplňky v podobě okázalých šperků přes tvář. Samotnou kategorií byly kabelky, kdy Michele vytáhl archivní kožené modely, které odkazovaly na historii módního domu spojenou s jezdectvím.

Součástí kolekce byly také motivy z filmu Gremlins, například v podobě postavy Gizma s koženými popruhy ukryté v kabelce. Infantilní motivy jsou součástí Michelovy identity od začátku jeho kariéry v italském módním domě – vzpomeň si na modely s grafickými potisky z pohádky Mickey Mouse či trička s kačerem Donaldem.

„Jsem synem dvou matek. Máma Eralda a máma Giuliana sdílely genetickou sounáležitost, ale především intimitu, která byla pro ostatní nedostupná,“ řekl brzy již 50letý italský návrhář. Možná i proto vsadil při tvorbě na úvahu o identitě a jinakosti.

gucci
Zdroj: Getty Images/Daniele Venturelli

Michele předvedl další skvělou ukázku své důkladné dokonalosti a geniality. Vychutnej si záznam z přehlídky, na kterou jen tak nezapomeneme. Jednotlivé siluety z kolekce jaro/léto 2023 najdeš v online obchodě i v kamenných obchodech italského módního domu. Ceny jsou opět pořádně vysoké.

Zpět
Sdílet
Diskuse