Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2022 v 14:11
Čas čtení 1:34
Ilona Hobzová

Daniel Krejčík vydává knihu Nadělení. Píše v ní o tom, jak si s partnerem pořídili chátrající zámek

Daniel Krejčík vydává knihu Nadělení. Píše v ní o tom, jak si s partnerem pořídili chátrající zámek
Zdroj: Se svolením Michaely Škvrňákové
NEWS KNIHY KULTURNÍ AKCE ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Knihu Nadělení už mohou lidé koupit od 13. října, v listopadu k ní Krejčík pořádá autogramiádu v Praze nebo Brně.

Herec Daniel Krejčík napsal knihu Nadělení. Popisuje v ní, jak si s partnerem Matějem Stropnickým pořídili chátrající zámek Osečany, kterému se už několik let snaží vdechnout život. Jaké podoby má život nejen v záři reflektorů, když sny narazí na realitu? Jaké to je snít si sen o poklidném životě normální rodiny? To vše slibuje Krejčíkovo vyprávění, ke kterému pořádá i několik autogramiád nejen v Praze.

Pěna dní mezi zámeckými zdmi

„Vlastně je to příběh. Můj, náš, zámku, jednoho páru… Žádný memoáry, ale to, že jsem se narodil v pohřebce a pak mi ten život teda začal nějak naruby, to tam je… Doufám, že na spoustě místech je ten příběh humornej, napínavej, ale chtěl jsem, aby zůstal i upřímnej a autentickej,“ popsal Krejčík blíže svou knihu, kterou označil jako Pěnu dní mezi zámeckými zdmi.

V Nadělení popisuje, co následovalo potom, co jednoho dne svému partnerovi řekl, že by chtěl mít život jako z pohádky. „Umět si správně přát je totiž mnohem těžší, než si myslíte, zejména když si nejdřív pořídíte rovnou zámek. Chátrající zámek,“ dodal.

Krejčík doplnil knihu i vlastními ilustracemi, čímž si splnil svůj dětský sen. „Když jsem byl malej, chtěl jsem bejt strašně moc ilustrátorem. Pořád jsem kreslil. (...) Kreslil jsem klauny, víly, prince a princezny, co jsou spolu šťastní. Když jsem byl starší, tak upíry, což u pozůstalejch takovej úspěch nemělo, a ještě pozdějc už jsem byl dost velkej na to, abych za nima chodil a něco jim nosil. Styděl jsem se. A tak skončila moje kreslířská kariéra,“ vzpomínal. 

Doporučeno
Do Prahy přijela devadesátková pouť. Přivezli ji Black Eyed Peas (Reportáž) Do Prahy přijela devadesátková pouť. Přivezli ji Black Eyed Peas (Reportáž) 11. července 2024 v 13:00

Knihu Nadělení mohou lidé koupit už od 13. října, v listopadu k ní Krejčík pořádá několik besed. Například 1. listopadu bude mít autogramiádu v Brně a ve středu 2.11. od 16:00 hodin ve Werichově vile knihu pokřtí Matěj Stropnický. Jestli tě zajímá víc informací, tak se koukni na hercovy sociální sítě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Daniel Krejčík (@dan.krejcik)

Daniel Krejčík působí jako filmový, divadelní a dabingový herec. Na kontě má nominace na Cenu Thálie, Talent roku v Cenách divadelní kritiky nebo Cenu Františka Filipovského za dabing. Aktuálně působí v Divadle Na Fidlovačce, kde ho můžeš vidět v muzikálu Šakalí léta, ztvárňuje hlavní roli ve světové premiéře titulu Dánská dívka a též titulní roli v divadelní adaptaci oscarového filmu Absolvent. S Danielem si Refresher nedávno povídal v nové epizodě formátu Profese. Mimo jiné nám prozradil, jak vypadají divadelní zkoušky nebo kolik si herec dokáže vydělat.

Domů
Sdílet
Diskuse