Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2022 v 19:39
Čas čtení 1:01
Radim Šlechta

Netflix spustil předplatné s reklamou. Proč je to důležitý moment a vyplatí se ti?

Netflix spustil předplatné s reklamou. Proč je to důležitý moment a vyplatí se ti?
Zdroj: Pexels/cottonbro
NEWS NETFLIX ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Netflix mění svou politiku a spouští reklamní předplatné.

Netflix spouští novou formu předplatného. Filmoví a seriáloví fanoušci se na jeho obsah budou moci dívat s reklamami v rámci programu Basic with Ads. Nový program se prozatím týká jen několika zemí, mezi něž Česká republika nepatří. Stávající uživatele streamovací platformy nový tarif neovlivní.

Doporučeno
Sdílíš,⁠ zaplatíš. Netflix plánuje od začátku roku zatrhnout sdílení hesel Sdílíš,⁠ zaplatíš. Netflix plánuje od začátku roku zatrhnout sdílení hesel 20. října 2022 v 17:16

Za 6,99 dolaru (175 korun) měsíčně se budou moci lidé ve Spojených státech dívat na filmy a seriály na Netflixu. Nejlevnější předplatné bez reklam stojí o tři dolary (75 korun) více. Vedle programů Basic, Standard a Premium mohou uživatelé ušetřit a smířit se s reklamním obsahem. Ten by měl v každé hodině představovat čtyři až pět minut. Reklamy se budou promítat v 15- až 30sekundových spotech před a během obsahu. Zásadní nevýhodou balíčku je, že výběr televizních pořadů a filmů dostupných v plánu podporovaném reklamou je omezený, rozlišení je omezeno na 720p a nemůžeš si stáhnout obsah ke sledování později.

V České republice zatím není možnost si balíček pořídit. Server Letem světem Applem navíc upozorňuje, že ani při použití VPN by se pořízení reklamou zatíženého balíčku nemuselo vyplatit. Ve srovnání s cenou programu Basic v korunách totiž úspora představuje přibližně 26 korun. Kolik to dělá olympijských bazénů, sice netušíme, ale nabízí se otázka, zda pro 312 korun ročně podstupovat reklamní mučení.

Anketa:
Uvítáš nabídku Basic with Ads v ČR?
Určitě, chci šetřit.
Nestojí mi to za to.
Určitě, chci šetřit.
0 %
Nestojí mi to za to.
100 %

Přestože tyto kroky běžné uživatele neovlivní, jedná se o velmi zásadní milník v historii společnosti. Server CNN upozorňuje na to, že Netflix fungoval bez reklam od roku 1997 a ještě v roce 2019 společnost prohlašovala, že reklamy jsou mimo její filozofii. Vytvoření nového programu by mělo pomoci společnosti plnit krátkodobé cíle. To alespoň Netflix tvrdí.

Domů
Sdílet
Diskuse