Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. ledna 2023 v 13:37
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

Chceš zvýšit svoji atraktivitu? Dělej muziku, říká nová studie

Chceš zvýšit svoji atraktivitu? Dělej muziku, říká nová studie
Zdroj: Unsplash/Atikh Bana/volně k použití
NEWS HUDBA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Nová experimentální studie provedená v Rakousku zjistila, že lidé tvořící hudbu jsou jako partneři více atraktivní.

Nová experimentální studie provedená v Rakousku zjistila, že lidé tvořící hudbu jsou více atraktivní. Partnery si vybíráme podle mnoha faktorů, podle hodnot, povahy, pohledu na svět, fyzična, a jak se zdá, důležitým vodítkem může být i muzikálnost. Ta by totiž mohla být symbolem inteligence a zvýšených motorických schopností, píší PsyPost a Frontiers.

Doporučeno
Video: The Weeknd vydal nový videoklip k písni z Avatara. Hlasuj, jak se ti líbí Video: The Weeknd vydal nový videoklip k písni z Avatara. Hlasuj, jak se ti líbí 17. ledna 2023 v 9:04

„Obecně mě zajímá, jak hudba ovlivňuje vizuální vnímání. Proto mě napadlo, že by bylo dobré prozkoumat, jak muzikálnost ovlivňuje vnímání tváří a chování při randění v kontextu Darwinovy hypotézy o pohlavním výběru,“ komentuje výsledky studie její autorka Manuela M. Marin, hudební psycholožka a výzkumnice. 

„Výběr partnera a chování při randění jsou určovány celou řadou faktorů. Lidská tvář je důležitým biologickým a sociálním vodítkem v každém scénáři randění. Muzikálnost může být dalším důležitým vodítkem, je symbolem inteligence a zvýšených motorických schopností,“ dodala. 

Do studie bylo zahrnuto 35 heterosexuálních žen a 23 heterosexuálních mužů. Všichni zúčastnění byli nezadaní, podobného věku a všichni také shodně uvedli, jak moc je pro ně hudba důležitá. Postupně jim pak byly pouštěny úryvky hudby a zároveň jim byly ukazovány fotografie těch, kteří onu hudbu složili. Z pokusu pak vyšel závěr, že atraktivnější jsou ti lidé, kteří tvoří hudbu. 

Pokud tedy už delší dobu marně hledáš partnera, zkus hru na hudební nástroj a třeba uspěješ!

Domů
Sdílet
Diskuse