Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2023 15:50
Čas čtení 0:41
Kristýna Dobiášová

Eurovize vyhradí 3 000 vstupenek pro Ukrajince, kteří utekli před válkou

Eurovize vyhradí 3 000 vstupenek pro Ukrajince, kteří utekli před válkou
Zdroj: Wireimage/Aldara Zarraoa
HUDBA EUROVIZE UKRAJINA VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Eurovizi budou moct živě sledovat Ukrajinci, kteří utekli do Velké Británie před válkou. Pořadatelé jim vyhradí tři tisíce vstupenek.

Až tři tisíce vstupenek na Eurovizi dostanou Ukrajinci, kteří utekli před válkou do Spojeného království. Informují o tom server NME a britský deník The Guardian. Soutěž se koná tento květen v Liverpoolu, konkrétně v M&S Bank Aréně. Město bude hostitelem soutěže jako náhrada za Ukrajinu, která ji kvůli válce nemůže pořádat.

Doporučeno
Ukrajinští vítězové Eurovize prodali soutěžní trofej za 20 milionů korun, výtěžek věnují na nákup dronů Ukrajinští vítězové Eurovize prodali soutěžní trofej za 20 milionů korun, výtěžek věnují na nákup dronů 30. května 2022 8:07

Spojené království ve snaze uctít napadenou zemi poskytne vysídleným Ukrajincům tři tisíce míst. Ti se tak budou moct zúčastnit živých pěveckých vystoupení. „Jsme odhodláni zajistit, aby byl ukrajinský lid v centru pozornosti této akce,“ uvedla ministryně kultury Lucy Frazer. 

„Přidělení vstupenek umožní našim krajanům si tuto událost užít a oslavit bohatou kulturu a hudbu naší země,“ sdělil Vadym Prystaiko, ukrajinský velvyslanec ve Spojeném království. Další podrobnosti pro podávání žádostí o lístky se upřesní v následujících týdnech.

Doporučeno
Český hudební trh je přidušený, bojí se dát šanci něčemu novému, říká kapela Vesna reprezentující Česko na Eurovizi (Rozhovor) Český hudební trh je přidušený, bojí se dát šanci něčemu novému, říká kapela Vesna reprezentující Česko na Eurovizi (Rozhovor) 21. února 2023 11:00

Kdy bude finále Eurovize a kdo zastupuje Česko?

Ukrajina se stala vítězem minulého ročníku soutěže. První místo získala hudební skupina Kalush Orchestra. Letošní finále se plánuje na 13. května. Českou republiku bude reprezentovat kapela Vesna. Refresher s ní přichystal rozhovor, přečíst si ho můžeš zde

Domů
Sdílet
Diskuse