Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2023 14:12
Čas čtení 2:59
Adam Novosad

Do roku 2100 vznikne Rakousko-Slovensko a zabere část Moravy. Takto vypadá předpověď umělé inteligence o budoucnosti Evropy

Do roku 2100 vznikne Rakousko-Slovensko a zabere část Moravy. Takto vypadá předpověď umělé inteligence o budoucnosti Evropy
Zdroj: Instagram
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Umělá inteligence předpovídá, jak bude za necelých 80 let vypadat mapa Evropy.

Umělá inteligence si myslí, že Rakousko do roku 2100 obsadí Slovensko a společně budou následně tvořit jeden státní útvar s názvem Rakousko-Slovensko. To bude zahrnovat i část Moravy. Tato předpověď se objevila na instagramovém účtu Úžasné mapy, který spravuje 18letý nadšenec z Bulharska. Jako první na mapu upozornilo Živé.sk.

Při pohledu na novou mapu Evropy z pohledu umělé inteligence musí být každému jasné, že pro AI se současné geopolitické rozdělení starého kontinentu nezdá dostatečné.

Polsko se z mapy vytratilo

Velké změny nepostihly jen Slovensko, které se stane součástí Rakouska. I když země jako Francie, Německo či Itálie zůstanou bez větších změn, Polsko se z mapy vytratí a místo „Evropské aliance“ nebude patřit do žádné evropské komunity.

Namísto trojice pobaltských států vznikne velká Lotyšská říše, z Rumunska se stane Rubmunsko, Ukrajina zůstane pohlcena v nespecifikované černé mase společně s Polskem, Běloruskem i Ruskem. Nizozemsko, Belgie a Lucembursko se sjednotí do státního útvaru s názvem Bene, odvozeným z pojmenování Benelux.

Na jihu se znovu vytvoří Jugoslávie, která bude překvapivě propojena s Dánskem na severu, a Bulharsko se spojí s Řeckem do jednoho velkého státu. Vtipně vyznívá ještě fakt, že namísto Spojeného království bude na Britských ostrovech existovat už jen velké Skotsko.

Samozřejmě, mapu vytvořila umělá inteligence, jejíž kreativní schopnosti jsou do značné míry omezené, a tak případné geopolitické dělení a spojování zemí nemůžeme brát vážně.

Domů
Sdílet
Diskuse