Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. dubna 2023 12:46
Čas čtení 1:04
TASR

Zjevila se ti Panna Marie? Své služby nově nabízí speciální centrum ve Vatikánu

Zjevila se ti Panna Marie? Své služby nově nabízí speciální centrum ve Vatikánu
Zdroj: Wikimedia Commons/Museo dell'Opera metropolitana del Duomo
ZAJÍMAVOSTI NÁBOŽENSTVÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V rámci Papežské mariánské mezinárodní akademie (PAMI) bylo zřízeno centrum pro zkoumání mystických jevů spojených s Pannou Marií, informoval v pátek zpravodajský web Vatican News, zprávu převzala TASR.

Cílem centra je analyzovat a interpretovat různé případy mariánských zjevení, lakrimací (slzení soch), ale i vnitřních hlasů, stigmat a jiných jevů, které probíhají nebo se již staly, ale stále čekají na vyjádření církevní autority o své pravosti. „Je důležité objasnit tyto jevy, protože často způsobují zmatek, šíří se úzkostné apokalyptické scénáře, nebo dokonce obvinění vůči papeži a církvi,“ vysvětlil předseda Papežské mariánské akademie Stefano Cecchin.

Doporučeno
Sestra Marie vstoupila po maturitě do kláštera, dodnes žije odděleně od světa kolem. Strávili jsme s ní dopoledne Sestra Marie vstoupila po maturitě do kláštera, dodnes žije odděleně od světa kolem. Strávili jsme s ní dopoledne 22. února 2023 8:10

Svou činnost tato nová instituce zahájí v sobotu 15. dubna 2023 v sídle PAMI. Za cíl má poskytování konkrétní podpory při výzkumu, ověřování a informování o takových jevech, a to vždy v souladu s magisterii církve, kompetentními autoritami a platnými normami Svatého stolce, objasnil Cecchin.

Co můžu udělat hned, když mám zjevení?
Pokud ztrácíš ty nebo někdo z blízkých kontakt s realitou, je nutné vyhledat lékařskou pomoc, aby mohl být stanoven optimální postup. Pokud se stydíš nebo nevíš, kam konkrétně se obrátit, můžeš se anonymně poradit na Lince bezpečí. Funguje nonstop na čísle 116 111.


Centrum se skládá z řídícího výboru a ústředního vědeckého výboru, přičemž brzy vzniknou i místní vědecké výbory, které budou působit jako operativní síť. Katolická církev považuje mariánská zjevení v zásadě za možná. TASR uvádí, že agentura APA připomněla, že například v Rakousku se nachází několik mariánských svatyní spojených se zprávami o zjeveních Panny Marie. Mezi nimi jsou Absam, Luggau a Marbach, ale zatím žádné nebyly církevně uznány.

Doporučeno
Faráři Pastoral Brothers: Manželství pro všechny by církev měla podpořit (Rozhovor) Faráři Pastoral Brothers: Manželství pro všechny by církev měla podpořit (Rozhovor) 23. května 2022 7:00

Známé a církví uznané jsou například mariánská zjevení v Lurdech (Francie), Fatime (Portugalsko) a Guadalupe (Mexiko), v Banneux a Beauraingu (Belgie), v obci Knock (Irsko), v městečku San Nicolás de los Arroyos (Argentina), v Gietrzwaldu (Polsko), v městečku Kibeho (Rwanda) a ve městě Akita (Japonsko).

Domů
Sdílet
Diskuse