Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
19. dubna 2023 14:10
Čas čtení 0:47
Adéla Ježková

Disney se rozhodlo bojovat s rozpukem homofobie v USA. Uspořádá LGBTQ+ oslavy

Disney se rozhodlo bojovat s rozpukem homofobie v USA. Uspořádá LGBTQ+ oslavy
Zdroj: Disney
NEWS DISNEY SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Duhová událost proběhne v kalifornském Disneyland Resortu mezi 13. a 15. červnem.

Akce se tak uskuteční během takzvaného měsíce hrdosti a ponese název „Disneyland After Dark“. Prodej vstupenek bude spuštěn ve čtvrtek. Oznámili to zástupci společnosti na svém webu

„Součástí této popůlnoční akce je tematická zábava, Disneyho postavičky, jedinečné příležitosti k fotografování, speciální menu, zboží z akce a další! Začíná tříhodinovou předpárty mix-in od 18:00 do 21:00, poté od 21:00 do 1:00 probíhá párty, kdy se hosté mohou projet na některých oblíbených atrakcích po skončení běžné provozní doby parku,“ láká resort návštěvníky. 

Reakce na kontroverzní zákon

Jak upozorňuje deník Insider, oznámením duhové akce zřejmě Disney reagovalo na výroky republikánského politika Ronalda DeSantise, který důsledně prosazuje kontroverzní legislativu omezující výuku o sexuální orientaci a genderové identitě ve školách. Do sporu se s ním společnost Disney dostala poté, co prohlásila, že bude usilovat o zrušení tohoto zákona, který kritici nazvali zákonem „Don't Say Gay“. 

Rozkol rovněž zapříčinil, že guvernér chce společnosti uložit nové kontrolní předpisy a odebrat jí zvláštní pravomoci. 

Domů
Sdílet
Diskuse