Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2023 13:00
Čas čtení 1:29
Kateřina Viková

Nemáš plán na prodloužený víkend? Tady je pár tipů na kulturní akce zdarma

Nemáš plán na prodloužený víkend? Tady je pár tipů na kulturní akce zdarma
Zdroj: United Island of Prague
HUDBA KULTURNÍ AKCE PÁRTY A AKCE
Uložit Uložené

Chtěl*a bys někam o prodlouženém víkendu vyrazit, ale nenapadá tě kam? Nech se inspirovat.

Prvním tipem je každoroční festival United Island of Prague, který se uskuteční od pátku do soboty 5.–6. května 2023 v historickém centru hlavního města. Ostrovy v centru města a nespočet dalších míst v Praze 5 ožijí hudbou – vystoupí 70 umělců z 15 zemí světa a bohatý bude i tematický doprovodný program. Oba večery se můžeš těšit i na klubovou noc. Letošní dvacátý ročník se ponese v duchu pravdy a lásky, boje proti dezinformacím, udržitelnosti a diverzity. Více informací nalezneš na webu festivalu.

Doporučeno
Květnové lahůdky v pohodlí tvého gauče. Stallone felí s Alem Pacinem, J. Lo vraždí v lese a Anna Fialová hledá lásku Květnové lahůdky v pohodlí tvého gauče. Stallone felí s Alem Pacinem, J. Lo vraždí v lese a Anna Fialová hledá lásku 3. května 2023 16:00

Od pátku 5. května do pondělí 8. května se před Píseckou bránou v Praze, v blízkosti Chotkových sadů a Pražského hradu, odehraje 1. ročník Spring festivalu vína. Budeš mít možnost ochutnat vybraná tuzemská i zahraniční vína a spoustu skvělého jídla. Těšit se můžeš i na hudební doprovod či taneční lekce. Tento festival bude ideálním zpestřením procházky po nedalekém Letenském parku či návštěvy nově otevřeného Jeleního příkopu. Odkaz na událost zde.

Doporučeno
Toto se stane s tvým tělem, když na měsíc přestaneš pít alkohol: Od zlepšení pleti a dechu až po delší erekci Toto se stane s tvým tělem, když na měsíc přestaneš pít alkohol: Od zlepšení pleti a dechu až po delší erekci 3. května 2023 20:00

V pondělí, při příležitosti státního svátku, se veřejnosti od 9 do 16 hodin otevře budova Senátu. Ve Valdštejnském paláci si můžeš prohlédnout krásné historické prostory, mezi něž patří Hlavní sál, Rytířská síň, Audienční síň, Mytologická chodba nebo Jednací sál. Otevřený bude i Kolovratský palác a můžeš se jít podívat i do kouzelné Valdštejnské zahrady. 

den otevřených dveří v Senátu
Zdroj: Senát České republiky

V prvním květnovém víkendu Karlovy Vary zahájí lázeňskou sezonu 2023. Na programu je tradiční žehnání pramenům, průvod zakladatele města Karla IV. a jeho početné družiny, řemeslný jarmark, tanec, divadlo a hudba všech žánrů, koncerty či nová hraná prohlídka města. Zahájení sezony je pro Karlovy Vary jednou z nejvýznamnějších kulturně-společenských událostí roku. Více informací nalezneš na stránkách města.

Doporučeno
Kam vycestovat na občanku? Našli jsme pro tebe letenky na květen do 1000 korun Kam vycestovat na občanku? Našli jsme pro tebe letenky na květen do 1000 korun 5. května 2023 6:00

Předposlední tip je pro Příbramské. V tamních svatohorských sadech se v pátek odehraje hudební a poetický večer KULTURA V SADECH. Vystoupí talentovaná zpěvačka Eileen Power a po ní Cermaque duo ve složení Jakub Čermák a Julie Goetzová. Více info o události zde.

Doporučeno
Projeli jsme se v historické soupravě metra Ečs. Retro výlet z Gottwaldovy na Mládežnickou s námi pěkně zahoupal Projeli jsme se v historické soupravě metra Ečs. Retro výlet z Gottwaldovy na Mládežnickou s námi pěkně zahoupal 22. února 2023 16:00

Pokud miluješ MHD, tak si další akci nenech ujít. V pondělí 8. května se konají výroční jízdy historické soupravy metra jako připomínka 49 let od zahájení provozu a platí na ně běžná jízdenka na MHD. Kdy se retro metrem můžeš svézt, najdeš tady. Pokud by ti metro nestačilo, můžeš zážitek spojit s návštěvou muzea MHD, depa Zličín či jízdou historickou tramvají, tato akce už je ale zpoplatněna. 

Domů
Sdílet
Diskuse