Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. května 2023 9:32
Čas čtení 0:39
Kateřina Viková

Video: Podívej se na vzácnou albínskou pandu. V Číně ji natočili úplně poprvé

Video: Podívej se na vzácnou albínskou pandu. V Číně ji natočili úplně poprvé
Zdroj: Twitter/@PDChina
VIDEO EKOLOGIE ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Celá bílá, tedy albínská panda, již se v Číně podařilo natočit na video, je první svého druhu na světě, kterou se ve volné přírodě podařilo zaznamenat.

Vzácná celá bílá panda velká, možná jediná svého druhu, byla natočena na kamerový systém ve Wolongské přírodní rezervaci v provincii S’-čchuan v jihozápadní Číně, kde žije spolu s asi 150 dalšími zvířaty tohoto ohroženého druhu.

Podle výzkumníka ze School of Life Sciences na Pekingské univerzitě je to vůbec první albínská panda zaznamenaná ve volné přírodě. Medvěd má růžové oči a podle odhadů jde o asi pětiletého zdravého jedince.

Několik záběrů zachytilo pandu, jak se prochází po lese, žere bambusové větvě nebo felí se svými černobílými kamarády. Některé zdroje tvrdí, že jde o matku a její mládě.

Albinismus je způsobený poruchou tvorby barviva melaninu, je velmi vzácný, ale může se projevit u kteréhokoliv živočišného druhu včetně lidí. 

Domů
Sdílet
Diskuse