Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2023 6:00
Čas čtení 4:15
Dominik Vetrák

Top 10 dětských hereckých výkonů všech dob: Toto jsou nejmladší herečky a herci s nominací na Oscara. Kdo ho dospělým i vyfouknul?

Top 10 dětských hereckých výkonů všech dob: Toto jsou nejmladší herečky a herci s nominací na Oscara. Kdo ho dospělým i vyfouknul?
Zdroj: Netflix/Warner Bros. Universal Pictures
FILMY A SERIÁLY FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI ŽENY VE FILMOVÉM PRŮMYSLU
Uložit Uložené

Představ si, že je ti 12 let, nominují tě na Oscara a sedíš vedle Michaela Caina a Toma Cruise. Tyto děti všem vyrazily dech svými hereckými výkony, zatímco jejich vrstevníci lepili zespodu na školní lavice žvýkačky.

Mnohé skvělé herecké osobnosti začínaly v Hollywoodu už od plenek. Někoho to k herectví táhlo, jiné k tomu „dotáhli“ rodiče a nedopadlo to s nimi dobře. V dnešním článku zmíníme umělkyně a umělce bez ohledu na to, zda později rozjeli hvězdnou kariéru, nebo ne. Devět z těchto osobností bylo nominováno na nejprestižnější filmové ocenění, dvě dívky dokonce strčily dospěláky do kapsy a Oscara vybojovaly. 

Doporučeno
10 extrémně kontroverzních filmů: Při promítání měli lidé infarkt i potrat a házeli kameny, katolická církev je chtěla zakázat 10 extrémně kontroverzních filmů: Při promítání měli lidé infarkt i potrat a házeli kameny, katolická církev je chtěla zakázat 15. června 2023 11:00

1. Jodie Foster – Taxikář, 1976 (v době natáčení jí bylo 12 let)

Nominace na Oscara: ano

Kultovní film režiséra Martina Scorseseho v hlavní roli s Robertem De Nirem je na seznamu všech filmových fanoušků a fanynek. Jodie Foster ve snímku hraje sexuální pracovnici, což by nebylo samo o sobě až tak zvláštní, kdyby tehdy neměla jen pouhých 12 let. Ztvárnit takový typ postavy muselo být pro dítě nesmírně náročné.

Herečka nedávno vzpomínala, že nikdo netušil, jak její postavu správně uchopit, a ani režisér Martin Scorsese nevěděl, jak ji režírovat, a tak to často nechal na ní a na jejím hereckém partnerovi Robertu De Nirovi.

Doporučeno
Viděli jsme nového Stephena Kinga. Vyděsí tě v kině Kostlivec, nebo si stačí v noci zhasnout? Viděli jsme nového Stephena Kinga. Vyděsí tě v kině Kostlivec, nebo si stačí v noci zhasnout? 8. června 2023 10:00

2. Justin Henry – Kramer vs. Kramer, 1979 (v době natáčení měl 8 let)

Nominace na Oscara: ano 

Kramer vs. Kramer je další z řady „klasických“ filmů, které je třeba vidět. Kromě vynikajícího Dustina Hoffmana a Meryl Streep v hlavních rolích se v něm diváctvo může pokochat výkonem 8letého Justina Henryho. Ten se stal dokonce nejmladším hercem nominovaným na Oscara. V dramatu ztvárnil syna ústřední dvojice Billyho, který trpí kvůli manželským neshodám a hádkám svých rodičů.

Doporučeno
Kvíz: Znáš dobře filmové a seriálové děti? Kvíz: Znáš dobře filmové a seriálové děti? 1. června 2023 11:00
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 5
Domů
Sdílet
Diskuse