Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. června 2023 9:51
Čas čtení 3:56
Ondřej Jarůšek

Masakr a děsivé zranění. Velkolepá akce Oktagonu přinesla šokující momenty, emoce i boj o titul

Masakr a děsivé zranění. Velkolepá akce Oktagonu přinesla šokující momenty, emoce i boj o titul
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Radost, smutek, bolest i euforie. Turnaj Oktagon 44 byl plný emocí.

Bojová organizace OKTAGON MMA znovu expandovala do dalšího německého města. Po Frankfurtu a Mnichovu organizace svou vlajku zapíchla v Oberhausenu, který se tak stal dějištěm turnaje OKTAGON 44. Ten nabídl celkem jedenáct bitev, včetně titulového duelu o prozatímního šampiona polotěžké váhy, a možnost vyzvat Karlose Vémolu. O strhující sportovní zábavu bylo postaráno. Pojď se s námi podívat, jak celý galavečer probíhal.

OKTAGON MMAOKTAGON MMAOKTAGON MMAOKTAGON MMA
Zobrazit galerii
(14)

Bitva talentů

Galavečer v rámci Free Prelims otevřel duel Hassan Shaaban vs. Denis Gondžala. Mezi těmi to vřelo už na pátečním vážení, kde se do sebe pustili už na pódiu. V zápase německý finalista televizní reality show Oktagon Challenge potvrdil pozici favorita a poměrně jednoznačně ve třech kolech slovenského soka pokořil. Shaaban tím navázal na svou předchozí výhru v pražské O2 areně a nyní se tak veze na vlně dvou výher v řadě. A ačkoliv to mezi nimi před bojem vřelo, po zápase si Shaaban a Gondžala podali ruku.

Mladý supertalent vs. zkušený tvrďák. Tak by se dal popsat druhý zápas večera, ve kterém síly změřili mladičký Hafeni Nafuka z Německa a Adrian Kepa z Polska. Nafuka ve své kariéře dosud nepoznal žádného přemožitele a ani nebezpečný Polák jej o perfektní skóre nepřipravil. Nafuka hned v prvním kole chytil arm-bar, po kterém soupeře donutil zápas odklepat, a připsal si tak pátou výhru v řadě. Všechny navíc ukončil před limitem. Zdá se, že mladý talent má před sebou velmi slibnou kariéru.

OKTAGON MMA
Zdroj: OKTAGON MMA

Pod jediný ženský zápas večera se podepsaly Jacinta Austin a Sofia Bagishvili. Pro obě se jednalo o premiéru v OKTAGONU. Před bitvou byla vysoce favorizovaná gruzínská zápasnice Bagishvili, která má za sebou zkušenosti i z KSW, nicméně Australanka Austin se postarala o překvapení a v prvním kole soupeřku ukončila na škrcení (rear-naked choke). Díky tomu si zajistila boj o titul ve slámové váze s Katharinou Dalisdou, který se uskuteční 16. září ve Frankfurtu.

Překvapení večera? 

Velké překvapení přinesl i zápas Łukasz Siwiec vs. John Hathaway. Polský bojovník Siwiec ve třech kolech jasně přejel Johna Hathawaye, s nímž se utkal v rámci rezervního zápasu projektu Oktagon Gamechanger. Hathaway byl přitom před Gamechangerem považován za největšího favorita pyramidy, nicméně recept na nebezpečného Poláka nenašel. Siwiec si tak odnesl zasloužené vítězství 3:0 na body.

Doporučeno
Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky Šílené knock-outy i nový šampion! Turnaj Oktagon 56 přinesl divoké přestřelky i překvapivé výsledky 21. dubna 2024 7:47

Velmi zvláštního ukončení se dočkal zápas Antun Račić vs. Josivaldo Costa Araujo. V prvním kole dostal bývalý šampion KSW Račić svého soupeře na zem, kde se Brazilec zachytil nohou o pletivo. Rozhodčí v kleci se pokusil opakovaně Costovu nohu odtrhnout od pletiva, brazilský bojovník však v tu chvíli dal najevo, že si kvůli zásahu rozhodčího zranil prst na noze, a do boje už nebyl schopen nastoupit.

Po několikaminutovém čekání, zda bude boj rozhodnut ve prospěch Račiće, nebo jako no contest (tedy bez vítěze), bylo rozhodnuto o výhře Chorvata na TKO. Ani on však s výhrou tímto způsobem nebyl spokojen.

Český bojovník padl 

Jediným českým zápasníkem na turnaji byl Zdeněk Polívka. Ten bral v posledních letech jednu velkou výzvu za druhou, naposledy si však odnesl prohru se Samuelem Krištofičem a nyní mu další porážku připravil Hojat Khajevand, který boj rozhodl v druhém kole. 

Khajevand si po přesunu boje na zem připravil škrcení, ze kterého český bojovník nenašel únik a byl nucen zápas odklepat. Pro Khajevanda šlo o jeho druhý zápas v Oktagonu a druhé vítězství (v prvním zápase ukončil stejným způsobem Vaška Mikuláška). Znovu by se Khajevand chtěl do boje vrátit co nejdříve. Polívka po boji neskrýval hluboké zklamání. Jde pro něj totiž o druhou prohru v řadě.

OKTAGON MMA
Zdroj: OKTAGON MMA

Oblíbenec diváků Ronald Paradeiser ze Slovenska má v posledních zápasech výtečnou formu, kterou potvrdil i v sobotním zápase s Andrewem Fisherem. Angličan se sice snažil vzdorovat, jak jen mohl, ale Paradeiser své tažení dotáhl do úspěšného konce ve třetím kole, kde tvrdými údery soupeře ukončil. Pro Ronyho se tak jednalo už o čtvrté vítězství v řadě a tímto skalpem si (pravděpodobně) zajistil odvetu se šampionem lehké váhy Losenem Keitou. 

Děsivá zlomenina 

Masakr. To byl ve zkratce boj Rafaela Xaviera s Mateuszem Strzelczykem. Tempo boje hned od prvního kola udával Brazilec Xavier, který měl celý průběh boje pevně ve svých rukou. Strzelczyk sice prokázal, že je nesmírně tvrdý a hodně vydrží, ale místy byla Brazilcova převaha tak velká, že se nabízelo hození ručníku nebo ukončení rozhodčím. Boj nakonec dospěl až do třetího kola, kde došlo k hrozivému zranění. Po jednom z kopů ze strany Xaviera došlápl Strzelczyk na pravou nohu, která se mu zlomila. Boj tak byl okamžitě ukončen a Xavier byl prohlášen za vítěze. 

OKTAGON MMA
Zdroj: OKTAGON MMA

Boj o miliony

Pak už přišel čas na čtvrtfinále milionového projektu Tipsport Gamechanger. O postup do dalšího kola se porvali řecký „Sparťan“ Andreas Michailidis s německým reprezentantem Marcelem Grabinským, který je mašinou na ukončení. Tentokrát to byl však on sám, kdo byl ukončen. Andreas Michailidis držel otěže zápasu ve svých rukou a v druhém kole nasadil submisi (arm-rriangle choke), ze které nebylo úniku. V dalším kole se Michailidis utká s Louisem Glismannem.

Doporučeno
Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití 2. dubna 2024 16:00

O to, kdo se v dalším kole porve s bývalým šampionem Davidem Kozmou, se pobili srbský veterán Bojan Veličković a německý stroj Christian Jungwirth. Ten je často označován za „neukončitelného“ a tentokrát znovu ukázal proč. Veličković se několikrát pokusil Jungwirtha uškrtit, ten ale projevil ohromnou bojovnost a zlomit se nenechal. Po třech kolech sice nemohlo být pochyb o tom, že si výhru odnese Veličković, ale i tak se poraženému Jungwirthovi na domácí půdě dostalo zaslouženého potlesku. 

OKTAGON MMA
Zdroj: OKTAGON MMA

Slovenský obr má titul 

Zlatým hřebem večera nebylo nic jiného než očekávaný souboj o prozatímní titul v polotěžké váze. O šanci vyzvat šampiona divize Karlose Vémolu se pobili slovenský velikán Pavol Langer s německou mašinou Alexanderem Poppeckem.

Mnozí možná očekávali od dvou bijců ukončení na jedné nebo druhé straně, místo toho však zápasníci nabídli napínavou pětikolovou bitvu, ve které bodoví rozhodčí neměli snadné rozhodování. O něco více však bodové rozhodčí přesvědčil Pavol Langer, který si utrhl těsné vítězství na body a stal se novým prozatímním šampionem. Řada lidí ho nyní stejně jako v minulosti podceňovala a on jim znovu ukázal, že to byla chyba. 

OKTAGON MMA
Zdroj: OKTAGON MMA
Domů
Sdílet
Diskuse