Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. srpna 2023 12:00
Čas čtení 1:53
Adéla Švehlíková

Sneakers, boots, a dokonce i baleríny. Toto jsou momentálně ty nejvíc hot boty

Sneakers, boots, a dokonce i baleríny. Toto jsou momentálně ty nejvíc hot boty
Zdroj: Propagační materiál/Vagabond, Nitryl, Apart, Vinted, T-shock
MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Samby, gazelly, superstary nebo Campus 00? Ani s jednou z těchto siluet neuděláš trapas. Sneakers od adidas, Vans nebo boots od Vagabond a mnoho dalších jsou must haves, které ti nemohou chybět. Kromě iconic modelů přinášíme i tipy, jak je nastylovat.

Tenisky, baleríny nebo boots. Ať už se rozhodneš pro jakýkoliv typ této obuvi, s žádným rozhodně nešlápneš vedle. 

Virální obuv.
Virální obuv. Zdroj: Propagační materiál/Farfetch, Footshop, Cettire,


Na tzv. virální obuv může narazit snad každý uživatel sociálních sítí, jehož obsah je alespoň trochu orientován na módu a doplňky. Některé trendy přetrvávají ještě z loňského roku, zatímco ty „nové“ se formují v průběhu posledních měsíců až doposud. Obecně se nejedná o jednotný směr, kterým by se design obuvi ubíral, na své si tak přijdou jak zastánci sportovního stylu, tak příznivci romantické elegance. Koneckonců nejde o škatulkování, současné trendy jednoduše nabízí širokou škálu bot opravdu pro každého.

Doporučeno
Adam s Honzou adoptovali chlapečka. Rodiče jsou oba, práva má jen jeden Adam s Honzou adoptovali chlapečka. Rodiče jsou oba, práva má jen jeden 8. srpna 2023 6:00

Adidas Samba, Gazelle, Superstar a Campus 00s

Zdá se, že pomyslný vrchol sportovní obuvi oficiálně obsadila značka adidas. Již v minulém roce jsme mohli téměř na každém rohu zaznamenat ikonické modely Samba nebo Gazelle, a to v nejrůznějších barevných provedeních. Kdo tak minulé léto tedy učinil a tyto sneakers si pořídil, jednoznačně neprohloupil. Jejich klasická silueta je kombinovatelná prakticky se vším a pro letní outfity do ulic je jako stvořená. Sbírku „sálovek“ adidas Samba navíc letos můžeš obohatit o stříbrnou verzi ve spolupráci s britskou designérkou Wales Bonner, kterou doplňují tři pruhy v háčkované formě a oversized jazyk. 

Boom zažívají i kultovní tenisky adidas Superstar. Pokud ti tedy leží ve skříni již nějaký pátek, je nejvyšší čas je oprášit a vrátit znovu do hry. Osobně bychom šli spíš do černého provedení, pokud se však rozhodneš pro jinou barvu, prohřešek to rozhodně nebude. Pokud tě neoslovil ani jeden z uvedených modelů, vsadit můžeš i na Campus 00s, inspirovaný estetikou Y2K. Širší vzhled tohoto kousku evokuje sice skateboard vibes, ve skutečnosti však představuje univerzální volbu pro téměř každou událost.  

Styling Adidas.
Styling Adidas. Zdroj: Propagační materiál/Farfetch, Nitryl, Zalando, Burberry, Cos, 11teamsports, Footshop

Vans Knu Skool

Stejně jako adidas u modelu Campus 00 i značka Vans využívá oblíbenost robustnější siluety a širších tkaniček a vrací se na scénu s designem Knu Skool. Legendární model Old Skool tak získal update, a to i díky originálním barvám, které doladí každý fit k dokonalosti. 

Styling Vans Knu Skool.
Styling Vans Knu Skool. Zdroj: Propagační materiál/Footshop, Acne Studios, Jaded London, Cos, H&M, Zalando, Foxtstyle

Onitsuka Tiger Mexico 66

Signifikantní model této japonské značky s názvem Mexico 66 opět stoupá na předních příčkách oblíbenosti v rámci streetové módy. Zachovaná atmosféra 60. let je i pro gen Z aktuálně oblíbeným kouskem botníku, tudíž investice do alespoň jednoho páru je rozhodně trefou do černého. 

Onitsuka Tiger styling.
Onitsuka Tiger styling. Zdroj: Propagační materiál/Loewe, Vinted, Onitsuka Tiger, Zalando

Vagabond Eyra

Párem boots, které uhranou snad každého, kdo kolem tebe projde, jsou jednoznačně ty od značky Vagabond s označením Eyra. Jedná se o boty motorkářského charakteru se stříbrnými detaily a hranatou špičkou, které splňují všechny atributy tzv. nadčasové klasiky. Tento evergreen bude v kurzu snad v každou dobu, momentálně je mu však přikládána větší pozornost než kdy jindy. 

Styling Vagabond Eyra.
Styling Vagabond Eyra. Zdroj: Propagační materiál/Vagabond, Nitryl, Apart, Vinted, T-shock

Maison Margiela Tabi Ballet Flats

Pro ty, kterým neimponují ani tenisky, ani rebelské kozačky, jsou naprosto ideální volbou elegantní baleríny. Ty mohou byt okořeněny například rozdělenými prsty, jako tomu je v případě Tabi od Maisona Margiely. Jednoduchá silueta těchto flats je zárukou luxusního nádechu každého outfitu. 

Styling Tabi Flats.
Styling Tabi Flats. Zdroj: Propagační materiál/Vinted, Asos, Nitryl, Cettire
Doporučeno
Vše za 5 korun aneb navštívili jsme nejlepší sekáče na severu Čech Vše za 5 korun aneb navštívili jsme nejlepší sekáče na severu Čech 6. srpna 2023 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse