Web Taste Atlas sestavil žebříček padesáti nejlepších jídel ze zeleniny. Český univerzální lék v podobě česnekové polévky skončil na sympatickém 42. místě.
Česká česnečka se dostala do padesátky nejlepších jídel ze zeleniny na světě. Do žebříčku ji zařadil server Taste Atlas. Sousední Slovensko se na seznam dostalo také, a to svými tradičními bramborovými plackami.

Nejlepší český lék na kocovinu se umístil na 42. místě a překonal například mexickou sopa de lima, peruánskou pikantní omáčku Aji criollo nebo tuniský salát Mechouia.
„Podle českých lidových pověstí je nejlepším lékem na nachlazení nebo kocovinu mísa česnečky, tradiční česnekové polévky. Ačkoli je česnek hlavní ingrediencí, do polévky se přidávají také brambory, masový vývar, cibule a tradiční koření, jako je kmín a majoránka. Tento zdravý pokrm se obvykle doplňuje strouhaným sýrem a křupavými krutony a běžně se podává a vychutnává jako předkrm,“ přibližuje Taste Atlas polévku neznalému čtenářstvu.
Ještě lépe než známá polévka ale dopadly slovenské bramborové placky, které se umístily na čtvrtém místě. Překonal je jenom indický naan s česnekovým máslem, tradiční neapolská pizza a libanonská česneková pasta toum.