Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Tohle jsou podle hodnocení turistů nejhorší pláže v Evropě: cigarety a smetí zahrabané v písku i podprůměrné služby

Agios Fokas – Psalidi, Kos, Řecko

  • špinavá pláž, drahé nápoje, nepříjemný personál, kousající hmyz

Podprůměrné a drahé jídlo, špinavá pláž a hejna létající havěti. Takto popisují turisté pláž Agios Fokas – Psalidi v Řecku, na které se nachází stánek s občerstvením a pitím. Na co všechno si tu návštěvníci ještě stěžovali?

pláž Agios Fokas - Psalidi, grecko more
Zdroj: TripAdvisor

„Pláž se nachází na východním konci ostrova, západně od hotelu Dmitra Beach. Je to tmavě šedá písčitá pláž, na které je ale spousta kamínků. Parkování je bezplatné a moře čisté, nicméně je tam málo stínu, pláž je špinavá a v červnu byl problém i s kousajícím hmyzem, nejvíce se žlutozelenými létajícími brouky. Přesunuli jsme se tedy na jinou pláž, kde nás nepožíral hmyz zaživa,“ napsal Vladimir C.

I podle dalších turistů vypadá pláž hezky a útulně, avšak hned vzápětí dodávají, že celkový dojem kazí obsluhující personál. „Všechna lehátka jsou rezervována, musíte sedět na plastových židlích. Nelíbilo se nám to, sedli jsme si tedy na kávu... trvalo 45 minut, než si nás všimli. Potom přišel rozzlobený číšník, který si při placení řekl o osm eur za dvě kávy. Nikdy bychom tam už nešli,“ popisuje svou zkušenost Nadia S.

Bacvice, Chorvatsko

  • špína, nepěkné okolí, mělká voda

I milované Chorvatsko dokáže nepříjemně překvapit. Tak třeba pláž Bacvice považují někteří za nejhorší pláž v zemi. Turisté zde nadávají především na znečištění a na mělkou vodu.

plaz, more, piesok
Zdroj: TripAdvisor

„Tahle pláž nás zklamala, byla špinavá a ne příliš hezká. Nacházelo se na ní velké množství odpadků a písek také nevypadal nejlépe. Ani okolí se mi nelíbilo. Bylo tam hodně betonu a mělčin. Beton se mi také nezdál nejčistší. Pro člověka jako já, pocházejícího ze severního pobřeží Austrálie a žijícího na pláži, to bylo velké zklamání,“ postěžoval si na TripAdvisoru uživatel Ginges_revenge.

Doporučeno
Kde můžeš v Česku stanovat a za co ti hrozí pokuta až 5 tisíc korun? Tady je přehled Kde můžeš v Česku stanovat a za co ti hrozí pokuta až 5 tisíc korun? Tady je přehled 27. srpna 2024 v 11:00

S jeho negativní zkušeností se ztotožňuje i uživatel J. Kuijpers, který po své špatné zkušenosti nelenil navštívit i jinou pláž. „Je to jedna z nejšpinavějších pláží v Chorvatsku, zejména v porovnání s místy jako Lopud. Ani voda není nejčistší. Jedinou výhodou je poloha a skutečnost, že ve vodě můžete jít opravdu daleko a pořád postačíte. Druhý den jsme se rozhodli raději navštívit pláž Kasjuni, která byla mnohem čistší (ale s malými kamínky),“ napsal.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse