Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Tohle jsou podle hodnocení turistů nejhorší pláže v Evropě: cigarety a smetí zahrabané v písku i podprůměrné služby

Spiaggia Is Arenas Bianca, Sardinie, Itálie

  • řasy, špinavý písek, nepříjemná cesta, velké množství lidí

Tato pláž na italské Sardinii je populární zejména díky svým písečným dunám, které ji obklopují. Na fotografiích vypadají lákavě, ale ve skutečnosti tak krásné nejsou. Mnozí si stěžují na špinavý písek a davy lidí.

voda, piesok, plaz
Zdroj: TripAdvisor

„Na Sardinii jsme navštívili 11 pláží a každá jedna z nich byla skvělá, s výjimkou této. Nechápu, jací lidé ji mohou milovat. Je špinavá a písek není krásný, je špinavý, jsou v něm nějaké divné listy. Ano, je pravda, že jsou tu duny a lidé se na ně chodí dívat a fotit si je... ale na pláž nejezdíte kvůli dunám, jezdíte tam kvůli písku a moři. Kromě toho jsme na pláž museli jít asi kilometr přes špinavé a smradlavé jezero. V srpnu navíc můžete zapomenout na to, že tam najdete nějaké místo pro sebe, i kdybyste šli dva kilometry na konec pláže!“ napsala Lejla B, která ve svém komentáři dala pláži nemilosrdné hodnocení – pouze jeden bod z pěti.

Doporučeno
Jel jsem na dovolenou do Říma. Čekal mě škorpion v pokoji, spousta bezdomovců a arogantní řidiči všude Jel jsem na dovolenou do Říma. Čekal mě škorpion v pokoji, spousta bezdomovců a arogantní řidiči všude 11. srpna 2024 v 8:00

Uživatelka M-Leica si taktéž postěžovala na cestu, která k pláži vede, ale k tomu ji ještě čekalo nepříjemné překvapení přímo ve vodě: „Je těžké pochopit, kterou cestou se má člověk vydat (na výběr je vojenská nebo ta z Porto Pina). Já si vybrala vojenskou, zaplatila jsem vstupné... následovala dlouhá jízda po prašné nezpevněné cestě, pak jsem se dostala na parkoviště a odtamtud šla 20 minut na pláž. Pobřeží a moře byly pokryté řasami, nikdo se nekoupal.“ 

Plaja Mamaia, Rumunsko 

  • špína, odpadky, podprůměrné služby

Mnozí o ní mluví jako o nejlepší pláži Rumunska. Plaja Mamaia přesto více turistů v minulosti spíše odradila, než mile okouzlila. Nejčastější stížnosti se týkají špíny a odpadků.

plaz, rumunsko, piesok, more
Zdroj: TripAdvisor

„Od takzvané nejlepší pláže v Rumunsku jsme očekávali víc. Ceny byly příliš vysoké a služby podprůměrné. Viděli jsme špinavé číšníky i odpadky po celé pláži. Přesto ale mělo tohle místo dobrou atmosféru. Víckrát už se tam ale ani tak nevrátíme,“ popisuje svou zkušenost s rumunskou pláží Daniela G, pod jejímž komentářem svítí další, který Mamaiu porovnává s asijskými destinacemi.

„Pláže ve Vietnamu nebo v Thajsku jsou mnohem, mnohem čistší než je Mamaia. Cigaretové nedopalky, papíry, plastové obaly zahrabané v písku,“ napsal na TripAdvisor uživatel travman999. O špinavé pláži se zmínil i uživatel Januser, jenž napsal, že špinavější pláž ještě nikdy neviděl, a to už se něco nacestoval.

Shëngjin, Albánie

  • smetí, smetí, smetí, hlasitá hudba, špinavá voda a ještě jednou smetí

O Albánii se často mluví jako o novém Chorvatsku. Je pravda, že dané zemi na mnoha místech tamní služby již konkurují, ale najdou se i místa, kde to vypadá katastrofálně. Pláž Shëngjin je toho příkladem.

plaz, albansko, piesok, smeti
Zdroj: TripAdvisor

„Neobtěžujte se na toto místo vůbec chodit. Pláž je špinavá. Lidé hází odpadky všude okolo a nikoho to nezajímá. Voda je tak mělká a bahnitá, až se zdá, že plavete v polévce (sám jsem ale plavat radši ani nezkoušel),“ začíná komentář uživatele Sunshine18423265301. Špína ovšem není zdaleka všechno, co daného turistu trápí.

Doporučeno
Tohle je 5 nejděsivějších míst v Česku. Troufneš si na výlet? Tohle je 5 nejděsivějších míst v Česku. Troufneš si na výlet? 5. srpna 2024 v 15:30

„Ulice vedle pláže je tak hlučná a přeplněná, že se po ní těžko i jen jde. Všechny restaurace podávají stejný typ jídla, ulice zničily hotely, pro chodce už žádné místo nezbylo... takže musíte chodit po silnici a soutěžit s auty,“ píše uživatel a dodává, že podle něho jsou tamní lidé líní, nepřátelští a v podnicích čekal na jídlo celou věčnost. „Určitě se sem nevrátím. Bývalo by mi bylo líp, kdybych zůstal doma a koukal na Netflix,“ napsal na závěr.

O hluku se zmínil také další uživatel, který napsal: „Bohužel jsem si o tomto místě nenačetl žádné recenze dopředu. Původně jsem si šel na pláž odpočinout, ale to bohužel nebylo možné. Hlasitá nevkusná hudba hrála všude 24/7. Je ji slyšet kdekoli a odkudkoli, takže ani v hotelu nemáte šanci se pořádně vyspat.“

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse