Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2023 v 14:38
Čas čtení 0:56
Dominik Vetrák

Baldur's Gate 3 je nejlépe hodnocenou hrou roku. Od recenzentů a hráčů získala nejlepší hodnocení za posledních 16 let

Baldur's Gate 3 je nejlépe hodnocenou hrou roku. Od recenzentů a hráčů získala nejlepší hodnocení za posledních 16 let
TECH
Uložit Uložené

Baldur's Gate 3 je hra, kterou musí vyzkoušet každý fanoušek RPG. Na Steamu i mezi recenzenty láme rekordy.

Ještě tento týden se RPG Baldur's Gate 3 umístilo na 8. místě v žebříčku nejlépe hodnocených her na serveru Metacritic.com, který sdružuje hodnocení profesionálních recenzentských webů. V pátek už hra o něco klesla, protože recenze stále přibývají, a tak se pohybuje mezi průměrným hodnocením 96/97 ze 100 možných.

Jsou to neuvěřitelná hodnocení, která překonávají i vychvalovaný titul The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Na podobném webu OpenCritic.com je dokonce nejlépe hodnocenou hrou vůbec. Prestižní časopis PC Gamer jí udělil nejvyšší hodnocení za posledních 16 let.

Doporučeno
KVÍZ: Víš, jak se jmenuje těchto 15 herních postav? Otestuj své znalosti KVÍZ: Víš, jak se jmenuje těchto 15 herních postav? Otestuj své znalosti 15. srpna 2023 v 8:30

RPG titul od studia Larian (série Divinity) vyšel po šesti letech díky úsilí stovek vývojářů. Na PC se hra těší velké pozornosti, v jeden moment ji současně hrálo dokonce 875 tisíc hráčů. Tohoto čísla dosáhla teprve druhý víkend po vydání, což je poměrně nevídané. Většina her se na vrchol statistik současně hrajících hráčů na Steamu dostane během prvního víkendu.

Baldur's Gate vyjde 6. září také na PlayStation 5, na Xboxu pravděpodobně až někdy příští rok. Hra nabízí režim rozdělené obrazovky pro dva hráče a slabší konzole má problém spustit ji v dostatečné kvalitě.

Microsoft však odmítá vydat hru, která by měla méně funkcí na slabší konzoli, takže vývojářům bude chvíli trvat, než přijdou na to, jak na slabší konzoli spustit tzv. splitscreen coop. Fanoušci RPG a majitelé Xboxu se však nemusí příliš obávat. Již 6. září vyjde na PC a Xboxu velkolepá hra Starfield od Bethesdy (Fallout, Skyrim).

Domů
Sdílet
Diskuse