Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. září 2023 17:00
Čas čtení 4:32
Radim Šlechta

DiCaprio, Pitt a Anthony Hopkins zmizí z Netflixu už na konci září. Máš poslední možnost zkouknout tyto filmy

DiCaprio, Pitt a Anthony Hopkins zmizí z Netflixu už na konci září. Máš poslední možnost zkouknout tyto filmy
Zdroj: Pexels.com
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY PROGRAM NETFLIX
Uložit Uložené

Netflixu vyprší licence na některé filmy, a na konci září je proto bude muset odstranit z nabídky. Vybrali jsme ty, které by ti neměly utéct.

Přestože se nabídka filmů na Netflixu může zdát jako nekonečná, streamovací platforma čas od času filmy z nabídky vyřazuje. Především kvůli tomu, že jí končí práva a ve videotéce už nemůžou dál setrvat. Některé snímky končí už na konci září a ty máš poslední příležitost si je užít. Vybrali jsme pro tebe ty, které by tě neměly minout. 

Doporučeno
Ztratili zdraví i vůli žít: Toto jsou slavné filmové role, které totálně zničily herce a herečky Ztratili zdraví i vůli žít: Toto jsou slavné filmové role, které totálně zničily herce a herečky 19. září 2023 6:00

Inception (2010)

Skoro pokaždé, když Christopher Nolan přijde s novým filmem, je to událost pro většinové publikum i pro mírně náročnější lidi. Britský režisér dokáže napsat skvěle strukturovaný scénář a i na staré dobré formáty se zvládne podívat z neotřelého úhlu pohledu. Jeden z jeho nejoblíbenějších filmů teď na Netflixu končí.

Inception, DiCaprio
Zdroj: Warner Bros.


Počátek
(v angl. originále Inception) vypráví příběh o Domu Cobbovi (Leonardo DiCaprio). Dom je zkušený zloděj, který se ale nespecializuje na majetkové krádeže. Dokáže totiž lidi obrat ve snech o jejich nejniternější tajemství. Ve své poslední zakázce ale musí jít přes své limity a ponořit se do hlubšího podvědomí skrz napojení se na sny ve snech.

Pokud jsi Počátek ještě neviděl*a, buď si jistý*á, že ti v něm Nolan pořádně zamotá hlavu. Je to od začátku do konce napínavý snímek a až ho dokoukáš, možná nebudeš chvíli vědět, jestli sníš, či bdíš. Poslední šanci se zasnít máš 30. září.

Poslední šance film vidět: 30 září 2023
Délka filmu: 2 hodiny 28 minut
Režie: Christopher Nolan
Scénář: Christopher Nolan
Hrají: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Dileep Rao, Cillian Murphy 

Otec (2020)

Otec (v angl. originále The Father) nadchne především tu část obecenstva, která miluje komorní filmy s divadelním nádechem a má slabost pro silné emoce na obrazovce. Anthonymu Hopkinsovi je již 80 let a jeho mysl už mu neslouží tolik jako dřív. Pomoc od své dcery (Olivia Colman) ale odmítá, a my se tak stáváme svědky rodinného dramatu plného bolestivých, ale i radostných momentů.

Doporučeno
Nový seriál od tvůrce Knives Out a Breaking Bad: Poker Face není žádný bullshit a dostane tě „S ledovým klidem“ Nový seriál od tvůrce Knives Out a Breaking Bad: Poker Face není žádný bullshit a dostane tě „S ledovým klidem“ 18. září 2023 17:00

Snímek Floriana Zellera se téměř výhradně odehrává v prostorách londýnského bytu, kde se Hopkins snaží sžít sám se sebou. Jako diváka tě bez přehnaného sentimentu zavede do hlavy stárnoucího muže a ty místy nebudeš vědět, kde začíná a kde končí realita, ale právě to tě bude bavit. Dynamika hlavní dvojice je skvělá a místy možná ani ty nedokážeš udržet slzy. Anthony Hopkins mimochodem v Otci předvádí jeden z nejlepších výkonů své kariéry a byla by škoda nechat si ho ujít.

Poslední šance film vidět: 22. září 2023
Délka filmu: 1 hodina 37 minut
Režie: Florian Zeller
Scénář: Christopher Hampton, Florian Zeller
Hrají: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Olivia Williams, Rufus Sewell, Imogen Poots, Mark Gatiss, Ayesha Dharker, Roman Zeller 

Zvuk metalu (2019)

Pokud je pro tebe hudba vším, Zvuk metalu (v angl. originále Sound of Metal) by pro tebe měla být podobná povinnost jako třeba Whiplash. Nenech se ale odradit, jestli se mezi nadšence do muziky nepočítáš. Film Daria Mardera je především silně emotivním vyprávěním o ztrátě, naději a hledání klidu.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Taron Egerton na VODvykačce nebo Dlaňélie z Montmartru Co si pustit o víkendu: Taron Egerton na VODvykačce nebo Dlaňélie z Montmartru 8. září 2023 16:00

Ruben Stone (Riz Ahmed) je metalový bubeník, který přijde o to nejcennější, co v životě má – o sluch. Nově se musí naučit vypořádat s novým životem, který už neprovází ostré kytary ani, a to především, úderné bubny a řinčivé činely. 

Snímek, který získal Oscara za nejlepší střih a zvuk i nominace za mužský herecký výkon v hlavní roli nebo nejlepší hraný film, se zakládá na nedokončeném dokumentu Dereka Cianfranca o skutečném bubeníkovi, který stejně jako Stone přišel o sluch. Jako divákovi*divačce ti naservíruje intenzivní pocity ztráty i beznaděje, provázející zásadní životní změny. Dokáže v tobě ale vzbudit i naději a touhu po tichu v hlučném světě.

 

Poslední šance film vidět: 30. září 2023
Délka filmu: 2 hodiny 10 minut
Režie: Darius Marder
Scénář: Darius Marder, Abraham Marder
Hrají: Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Mathieu Amalric, Lauren Ridloff, Tom Kemp, Hillary Baack, Michael Tow, Chelsea Lee, Shaheem Sanchez, Chris Perfetti


Spojenci (2016)

Max Vatan (Brad Pitt) se vydává na náročnou misi. V Casablance musí zabít německého velvyslance. S jeho úkolem mu má pomoci Marianne (Marion Cotillard), která má předstírat, že je jeho manželka, a pomoci mu cíl odstranit. Max a Marianne se do sebe brzy zamilují, ale jejich vztah naruší pochyby, jestli se náhodou také nejedná o strategickou hru, která by měla ovlivnit další vývoj druhé světové války.

Marion Cotillard ve snímku Spojenci.
Marion Cotillard ve snímku Spojenci. Zdroj: Paramount Pictures

Spojenci (v angl. originále Allied) je povedený snímek, který si můžeš pustit doma se svým partnerem nebo partnerkou, ale klidně i o samotě. Vztahový retro špionský film tě potěší jak napětím, tak i romantikou, a přestože se nejedná o nejlepší snímek ani v kariéře Brada Pitta, ani režiséra Roberta Zameckise, na pohodový večer s filmem ti bohatě postačí.

Poslední šance film vidět: 30. září 2023
Délka filmu: 2 hodiny 4 minuty
Režie: Robert Zemeckis
Scénář: Steven Knight
Hrají: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Simon McBurney, Lizzy Caplan, Daniel Betts, Matthew Goode, Camille Cottin, August Diehl, Thierry Frémont  

Tiché místo: Část II (2020)

Ve snaze přežít útok neznámých bytostí, které reagovaly na jakýkoliv zvuk, v prvním díle hororu Tiché místo (v angl. originále A Quiet Place) John Krasinski neuspěl. Emily Blunt tak zůstala sama se třemi dětmi, kterým bude muset zajistit bezpečí na vlastní pěst. Z farmy, kde rodina Abbottových trávila první díl, se vydává hledat bezpečné útočiště a ideálně tam najít i nějaké další přeživší.

Cillian Murphy
Zdroj: Paramount Pictures


Extrémně nebezpečná pouť za pomocí je napínavý a zábavný horor, který tě svou tichou atmosférou připoutá ke gauči, a pokud fandíš hororům a druhou část Tichého místa jsi ještě neviděl*a, neváhej si ji pustit. Neuškodí ale ani, když si skvělého cynika Cilliana Murphyho, svižné tempo a napětí připomeneš. Poslední šanci máš na Netflixu 29. září.

Poslední šance film vidět: 29. září 2023
Délka filmu: 1 hodina 30 minut
Režie: John Krasinski
Scénář: John Krasinski
Hrají: Emily Blunt, Cillian Murphy, Noah Jupe, Millicent Simmonds, Djimon Hounsou, Wayne Duvall, Okieriete Onaodowan, Blake DeLong, John Krasinski 

Dej mi své jméno (2017)

Tenhle snímek se sice na Netflixu zdrží až do poloviny října, byla by ale škoda nechat si ho ujít. Dej mi své jméno (v angl. originále Call Me by Your Name) je totiž krásně natočený, něžný a citlivý film.

Doporučeno
Hollywood v Česku: Hellboy fellil na Žižkově, Spiderman v Liberci. Točila se tu i Duna Hollywood v Česku: Hellboy fellil na Žižkově, Spiderman v Liberci. Točila se tu i Duna 10. září 2023 11:00

Rodiče 17letého Elia si do své italské vily pozvou staršího studenta Olivera. Ze začátku se zdá, že spolu dva kluci příliš společného nemají, ale brzy se ukáže, že mezi nimi vzniká něco hlubšího než jenom přátelství. Snímek s Oscarem za nejlepší adaptovaný scénář je ideálním filmem na konec léta, kdy si chceš zavzpomínat na prázdninovou romanci a nechat se rozněžnit, i když se počasí kaboní.

Poslední šance film vidět: 14. října 2023
Délka filmu: 2 hodiny 12 minut
Režie: Luca Guadagnino
Předloha: André Aciman 
Scénář: James Ivory
Hrají: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois, Peter Spears, Vanda Capriolo

Do výběru jsme zařadili ty končící snímky, které nejvíc zaujaly nás, v závěru měsíce ale streamovací platformu opouští i další filmy a seriály. Za zmínku stojí například horor Sestra, americký sci-fi seriál Salvation nebo drama Troufalky o skupině mileniálských redaktorek newyorského časopisu. Netflix opustí také film Poslední vládce větru, komedie Ace Ventura: Zvířecí detektiv nebo korejský fantasy seriál Signal.

Domů
Sdílet
Diskuse