Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
DiCaprio, Pitt a Anthony Hopkins zmizí z Netflixu už na konci září. Máš poslední možnost zkouknout tyto filmy

Zvuk metalu (2019)

Pokud je pro tebe hudba vším, Zvuk metalu (v angl. originále Sound of Metal) by pro tebe měla být podobná povinnost jako třeba Whiplash. Nenech se ale odradit, jestli se mezi nadšence do muziky nepočítáš. Film Daria Mardera je především silně emotivním vyprávěním o ztrátě, naději a hledání klidu.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Taron Egerton na VODvykačce nebo Dlaňélie z Montmartru Co si pustit o víkendu: Taron Egerton na VODvykačce nebo Dlaňélie z Montmartru 8. září 2023 v 16:00

Ruben Stone (Riz Ahmed) je metalový bubeník, který přijde o to nejcennější, co v životě má – o sluch. Nově se musí naučit vypořádat s novým životem, který už neprovází ostré kytary ani, a to především, úderné bubny a řinčivé činely. 

Snímek, který získal Oscara za nejlepší střih a zvuk i nominace za mužský herecký výkon v hlavní roli nebo nejlepší hraný film, se zakládá na nedokončeném dokumentu Dereka Cianfranca o skutečném bubeníkovi, který stejně jako Stone přišel o sluch. Jako divákovi*divačce ti naservíruje intenzivní pocity ztráty i beznaděje, provázející zásadní životní změny. Dokáže v tobě ale vzbudit i naději a touhu po tichu v hlučném světě.

 

Poslední šance film vidět: 30. září 2023
Délka filmu: 2 hodiny 10 minut
Režie: Darius Marder
Scénář: Darius Marder, Abraham Marder
Hrají: Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Mathieu Amalric, Lauren Ridloff, Tom Kemp, Hillary Baack, Michael Tow, Chelsea Lee, Shaheem Sanchez, Chris Perfetti


Spojenci (2016)

Max Vatan (Brad Pitt) se vydává na náročnou misi. V Casablance musí zabít německého velvyslance. S jeho úkolem mu má pomoci Marianne (Marion Cotillard), která má předstírat, že je jeho manželka, a pomoci mu cíl odstranit. Max a Marianne se do sebe brzy zamilují, ale jejich vztah naruší pochyby, jestli se náhodou také nejedná o strategickou hru, která by měla ovlivnit další vývoj druhé světové války.

Marion Cotillard ve snímku Spojenci.
Marion Cotillard ve snímku Spojenci. Zdroj: Paramount Pictures

Spojenci (v angl. originále Allied) je povedený snímek, který si můžeš pustit doma se svým partnerem nebo partnerkou, ale klidně i o samotě. Vztahový retro špionský film tě potěší jak napětím, tak i romantikou, a přestože se nejedná o nejlepší snímek ani v kariéře Brada Pitta, ani režiséra Roberta Zameckise, na pohodový večer s filmem ti bohatě postačí.

Poslední šance film vidět: 30. září 2023
Délka filmu: 2 hodiny 4 minuty
Režie: Robert Zemeckis
Scénář: Steven Knight
Hrají: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Simon McBurney, Lizzy Caplan, Daniel Betts, Matthew Goode, Camille Cottin, August Diehl, Thierry Frémont  
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse