Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. září 2023 16:00
Čas čtení 3:25
Ondřej Jarůšek

Cyberpunk 2077 je zábavnější než kdy dřív. Famózní rozšíření Phantom Liberty posouvá hru na novou úroveň

Cyberpunk 2077 je zábavnější než kdy dřív. Famózní rozšíření Phantom Liberty posouvá hru na novou úroveň
Zdroj: CD Project Red/propagační metriál
TECH CYBERPUNK 2077 GAMING NOVÉ HRY
Uložit Uložené

Futuristické RPG z dílny tvůrců a tvůrkyň herního Zaklínače vstalo z popela a vrací se v dosud nejlepší formě. Přečti si naše dojmy z hraní senzačního rozšíření Phantom Liberty, které oficiálně vychází 26. září.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš retro hru podle emoji? Zkus uhodnout všech 10 legendárních titulů KVÍZ: Poznáš retro hru podle emoji? Zkus uhodnout všech 10 legendárních titulů 24. září 2023 8:30

Vítej v Dogtownu. Městě uvnitř města. Je to velká čtvrť obehnaná betonovou zdí uprostřed Night City. Investoři měli dřív v plánu proměnit Dogtown na luxusní obytnou oblast s hotely a opulentními sídly pro tu nejmovitější klientelu. Přestavbu ale nikdy nedokončili. Když totiž byla při pracích vykopána stará podzemní laboratoř, která byla součástí tajného vojenského komplexu, museli investoři Dogtown opustit a militantní skupina vedená samozvaným vůdcem Kurtem Hanssenem čtvrť odřízla od zbytku města. Vkročit se sem neodváží ani policie.

cyberpunk phantom libertycyberpunk phantom libertycyberpunk phantom libertycyberpunk phantom liberty
Zobrazit galerii
(17)

A kdo v Dogtownu žije? Jsou to především lidé, kteří se zde skrývají před zákonem, korporáty nebo si tam venku znepřátelili gangy. Pak jsou tu i takoví, kteří v Night City žili na okraji společnosti nebo utíkají před svou minulostí. Teď své štěstí zkouší najít právě v Dogtownu. A na to, aby se zdejší společnost nezvrhla v totální chaos, dohlíží právě Kurt Hanssen se svou milicí.

Už skoro dekádu má Kurt Hansen celý Dogtown ve své hrsti, ale od spravedlivého vládnutí to má daleko. Jeho slovo je zákon a každé jeho porušení se nemilosrdně trestá.

Doporučeno
Jen pro silné žaludky! Mortal Kombat 1 je extrémně brutální, ale takto skvěle jsem se u hraní dlouho nebavil Jen pro silné žaludky! Mortal Kombat 1 je extrémně brutální, ale takto skvěle jsem se u hraní dlouho nebavil 18. září 2023 19:00

Idris Elba v hlavní roli

Našeho hrdinu (nebo hrdinku) do Dogtownu přivede tajuplný telefonát. Tím započne naše nové epické dobrodružství, do kterého bude zapojená i prezidentka Nových Spojených států amerických Rosalind Myers. V hlavní roli zde však září hollywoodská hvězda Idris Elba. Ten v rozšíření Phantom Liberty bravurně ztvárnil tajného agenta Solomona Reeda. Po něm se před dlouhými roky slehla zem, my jej ale budeme muset vyhledat, aby nám pomohl. Jedině on totiž dokáže ve zdánlivě nemožné situaci, ve které jsme se ocitli, najít řešení.

cyberpunk phantom liberty
Zdroj: CD Projekt Red/propagační materiál

Z příběhu ti logicky nic spoilovat nebudeme, ale věz, že se můžeš těšit na skutečně silnou a explozivní jízdu s postupně eskalujícím napětím. Idris Elba podává vynikající výkon a jeho postava se ti rychle dostane pod kůži. Pod kůží, přesněji řečeno přímo v mozku, ti mimochodem stále tiká časovaná bomba kvůli nestabilnímu čipu, jenž tvou mysl propojuje s Johnnym Silverhandem, postavou, kterou ztvárňuje Keanu Reeves. Ten se pochopitelně vrací a na tebe tak čeká napínavá zápletka podpořená duem hvězdných herců.

Doporučeno
Top 5 her podle reálných událostí: Česká hra tě dojme k slzám, v další můžeš zabít prezidenta USA Top 5 her podle reálných událostí: Česká hra tě dojme k slzám, v další můžeš zabít prezidenta USA 20. září 2023 11:00

Obří porce změn

S Phantom Liberty však do hry přichází daleko víc než jen dosud neprozkoumaná čtvrť a nový příběh. Při příležitosti vydání rozšíření totiž vydalo studio CD Projekt Red i obří bezplatný update, který poměrně zásadně mění celou hru jako takovou.

cyberpunk phantom liberty
Zdroj: CD Projekt Red/propagační materiál

Balíček změn je opravdu obrovský. Jednou z nejdůležitějších novinek je kompletní přepracování skillů a perků. Ty jsou nyní upraveny tak, aby měly ještě větší dopad na hratelnost. Díky lépe specializovaným dovednostem tak mohou hráči a hráčky svou postavu víc přizpůsobit svému hernímu stylu. A pokud máš hru už několik hodin rozehranou, hra ti vrátí všechny body dovedností a můžeš je investovat zpátky do nově přepracovaných perků. 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse