Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Cyberpunk 2077 je zábavnější než kdy dřív. Famózní rozšíření Phantom Liberty posouvá hru na novou úroveň

V datadisku Phantom Liberty se ti pak navíc otevře zcela nový strom dovedností, kde si můžeš odemknout například dočasnou neviditelnost nebo zobrazení slabých míst na těle nepřátel. Jde o opravdu silné dovednosti, které ti mohou během akčních pasáží přinést velkou výhodu.

Doporučeno
KVÍZ: Znáš nejlepší herní záporáky všech dob? Otestuj své znalosti o těchto 10 ikonických postavách KVÍZ: Znáš nejlepší herní záporáky všech dob? Otestuj své znalosti o těchto 10 ikonických postavách 15. září 2023 8:30

Výraznou novinkou jsou i souboje ve vozidlech. Jízda v autech se může nově ve zlomku vteřiny strhnout ve zběsilé přestřelky, kterých zde zažiješ víc než dost. S tím jdou ruku v ruce i úplně nová obrněná vozidla, která jsou vybavena raketomety nebo kulomety (nebo obojím). Ovládání je navíc poměrně snadné, takže ani jízda ve vysokých rychlostech se se střelbou nevylučuje. V Night City je tomu právě naopak.

cyberpunk phantom liberty
Zdroj: CD Projekt Red/propagační materiál

Desítky hodin nového obsahu

Všechny tyto (a další) novinky velmi dobře zapadají i do náplně misí ve Phantom Liberty. Jejich průběh je sice z velké části akční, což může vadit někomu, kdo holduje plížení, ale akce je tu tak dobře zvládnutá, že si ji užije i ten nejzarytější tichošlápek. Nové mody zbraní, vylepšené perky, rozšířené možnosti kyberwaru... všechno spolu bezvadně funguje a hratelnost z původního Cyberpunku se posouvá na novou úroveň.

S příchodem Phantom Liberty do hry přichází pár desítek hodin nového obsahu, který se vyplatí prožít. Samotný příběh ti zabere možná něco přes 10 hodin, přičemž podobně dlouhou dobu ti pravděpodobně zabere prozkoumávání velmi zdařile navržené nové části města a plnění rozličných vedlejších úkolů.

Vyzdvižení si zaslouží i samotný design Dogtownu. Tvůrcům a tvůrkyním se povedlo vtisknout čtvrti unikátní atmosféru. Ve své vší špinavosti je navíc Dogtown vizuálně podmanivý jak ve dne, tak v noci v záři pouličních světel a neonů.

cyberpunk phantom liberty
Zdroj: CD Projekt Red/propagační materiál

Závěrem se sluší podotknout, že v průběhu hry jsme sice narazili na pár bugů a glitchů, ale jinak je hra o takto velkém rozsahu dobře zvládnutá i po technické stránce (alespoň v případě naší verze pro PS5). Pár chyb přetrvává, ale není to nic, co by vyloženě kazilo zážitek z hraní.

Všichni si dobře pamatujeme, že původní verze Cyberpunku 2077 měla na konci roku 2020 velmi problematický start, který mohl mnoho hráčů a hráček od hry odradit. Pokud jsi titul právě kvůli jeho pověsti z doby uvedení na trh nebo jakéhokoliv jiného důvodu dosud odkládal*a, právě teď je ten nejlepší čas do něj naskočit.

Doporučeno
Otestovali jsme aplikaci Pokémon Sleep, která ti má zlepšit spánek. První noc jsem našel Pichu, ale zábava zmizela rychlostí Mew Otestovali jsme aplikaci Pokémon Sleep, která ti má zlepšit spánek. První noc jsem našel Pichu, ale zábava zmizela rychlostí Mew 6. září 2023 14:00

A stejně tak je to ideální chvíle znovu se zanořit do hry pro ty, kteří ji už mají dohranou. Díky příběhovému rozšíření, kompletně překopaným skillům a porci dalších novinek hra přímo vybízí k tomu pustit se do ní znovu od začátku. Já to mám rozhodně v plánu.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse